Sideways 2015: alkulämmöt

Kuva: Sideways

Kuva: Sideways

Herranjestas sentään, huomennahan se jo alkaakin. Siis tämän vuoden mielenkiintoisin uusi festivaali: Sideways, Teurastamolla. Tästä on moni Rosvoissakin jo kirjoittanut, mutta hyvästähän kelpaa kirjoitella. Muistan elävästi sen keväisen päivän viime maaliskuulta, kun Sidewaysistä ensimmäisen kerran uutisoitiin:

”Musiikki edellä mennään, mutta muutakin ohjelmaa halutaan nostaa vahvasti esiin: kattavaa ruoka- ja juomatarjontaa, taidesisältöjä, puheohjelmaa ja muuta vastaavaa.”, sanoi yksi tapahtuman järjestäjäjistä (Johannes Kinnunen) tuolloin Helsingin Sanomien haastattelussa.

Se mitä Johannes ei haastattelussa sanonut, mutta mitä itse olen ajatellut on että Sideways on tullut paikkaamaan Helsingissä sitä aukkoa, minkä Flow Festival jätti kasvaessaan pienehköstä valistuneen vaihtoehtoväen kokoontumisesta koko kansan festivaaliksi. Sideways on buukkauksiltaan ennakkoluuloton ja ajan tasalla. Se ei yritä olla mitään, mutta on enemmän kuin varmaan kukaan olisi uskaltanut toivoa.

Palaan hetkeksi vuoteen 2007, jolloin kävin ensimmäisen kerran Flow Festivalilla. Silloin pääesiintyjinä olivat yhdysvaltalainen CocoRosie, !!! ja Architecture in Helsinki. Flow oli tuolloin pieni ja viihtyisä. Tapahtuma hönki DIY-henkeä. Kotikutoisuus ei kuitenkaan näkynyt tapahtuman järjestelyissä. Kaikki oli jo tuolloin mietitty alusta loppuun. Ruoka oli ravintolatasoista. Viihtyvyyttä oli muuallakin, kuin baarialueella. Flow Festival oli iso festivaali pienen festivaalin kengissä. Liian hyvä ollakseen totta.

Nyt löydän itseni lapsenomaisesti odottamassa, että saisin elää tuon täydellisen festivaalikokemuksen uudestaan. Voisiko Sidewayskin olla liian hyvä ollakseen totta? Ainakin kun katson Sidewaysin soittoaikatauluja, en voi olla hykertelemättä onnesta. Aivan kuin Sidewaysin järjestäjät olisivat päässeet pääni sisään ja napsineet sieltä ne parhaat vaihtoehdot. Ja tapahtumaa ei ainakaan olla pilattu lipun hinnalla (78 € kahden päivän lippu ja 58 € yhden päivän lippu @ tiketti). Nyt täytyy sitten vaan toivoa, että järjestelytkin ovat kunnossa.

Artisteista eniten odotan perjantaina yhdysvaltalaista indiepioneeri Ariel Pinkiä, sekä legendaarista kaikusurinayhtye The Jesus and Mary Chainiä. Kotimaisista odotan Beastmilkinä uraa niittänyttä Grave Pleasuresia sekä Lasten Hautausmaata, jos en jostain syystä haluakaan katsoa marychainin keikkaa (ovat meinaan päällekkäin). Lauantaina keskityn yhdysvalloista tulevaan …And You Will Know Us by the Trail of Deadissa, jota olen kuunnellut jo useamman vuoden. Odotan myös näkeväni ruotsalaisen sydämensulattaja José Gonzálesin ja ainakin kotimaiset Lapkon, Hisserin ja Fate vs. Free Willyn.

Koko ohjelmiston voit tsekata täältä.  Jos haluat tutustua tapahtuma-alueeseen, onnistuu se täältä. Festivaali on tehnyt Spotifyyn näppärän soittolistan, josta voi napata haltuun ne itsellesi mieluisimmat artistit festivaalibongailua varten.  Muutoin en voi toivottaa muuta kuin hyviä festivaaleja. Löydät minut itkemässä Perfume Geniusin eturivistä. Tule taputtamaan olalle ja sanomaan moikka. Tai osoittamaan sormella!

Tässä allekirjoittaneen Sideways -checkauslista:

PERJANTAI:
16.30 PIMEYS (kujalava)
17.15 GRAVE PLEASURES (sideways)
18.00 ASA & BAND (kujalava)
19.00 ARIEL PINK (sideways)
21.00 THE JESUS AND MARY CHAIN (sideways)
23.00 PERFUME GENIUS (putkilava)

LAUANTAI:
14.15 GIM KORDON (pihalava)
15.00 LAPKO (sideways)
16.30 …AND YOU WILL KNOW US BY THE TRAIL OF DEAD (sideways)
18.00 TRYER (betonilava)
19.00 HISSER (kujalava)
20.00 JOSÉ GONZÁLEZ (sideways)
21.00 PAPERI T (pihalava)
22.00 JAAKKO EINO KALEVI (putkilava)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.