Seinäjokelainen Smokesuit palasi parempana kuin koskaan!

Kuva: Jaakko Romu

Kuva: Jaakko Romu

Aloitan tämän postauksen tarinalla. Olimme silloisen rokkiyhtyeemme kanssa keikalla Seinäjoen ”warttibaarissa”. Siinä illan mittaan kaljaa tiskiltä tilattuani huomasin baarimikon takana hyllyllä mainoksen paikallisen alternative rock-yhtyeen levystä. Ottaessani asian puheeksi sain ilokseni kuulla, että kyseistä levyä oli edelleen muutama kappale jäljellä ja poistin omani. Tuo äänite oli Smokesuitin The Dead -EP.

Enpä silloin tajunnut kuinka pitkälle tuo äänite kävelisi kanssani. Tätä kirjoittaessa, viisi vuotta ja viisi muuttoa myöhemmin, tuo EP löytyy minulta edelleen ja kuuntelen sitä tuon tuosta. Ja edelleen sen biisit kuulostavat jyrääviltä ja tuoreilta. Ja edelleen laulan kertsien mukana, kuten tein viisi vuotta sitten. Mutta joo eipä sen enempää nostalgiaa, sillä tänään en kerro siitä mikä on mennyttä vaan siitä mitä on tulevi.

Vuonna 2003 perustettu rock-yhtye Smokesuit julkaisi viime perjantaina toisen pitkäsoittonsa. Sitä ei saamani tiedotteen mukaan painettu laisinkaan fyysisenä, sen sijaan voit käydä kuuntelemassa ja ostamassa sen itsellesi sopivaan hintaan yhtyeen Bandcampistä, täältä. En kuitenkaan tässä vaiheessa puhu pitkäsoitosta sen enempää, sillä olen tänään esittelemässä vain pitkäsoitolta irroitetun The Captain -singlen.

Sanottakoon ensin, että odotukseni olivat todella korkealla ennen ensimmäistä kuuntelua. Onneksi minun ei tarvinnut pettyä, sillä The Captain oli juuri niin hyvää, ellei jopa parempaa Smokesuitea, mitä uskalsin odottaa. Kappale on rauhallinen, voisi sanoa jopa odottava. Se rakentuu vaivihkaa ja nojaa tasaisena junnaavaan basso-/rummut-kuvioon, kunnes räjähtää lopulta eeppiseksi tykkitelyksi ampuen samalla vähätkin ajatusta välittävät neuronit aivosta tuusan paskan päreiksi.

Biisin tuotanto on ensiluokkaista. Tuntuu siltä, että taustoissa tapahtuu jatkuvasti jotain. Eikä ihme että soundit ovat kunnossa, sillä yhtyeen levyn on tuottanut Toni Hietamäki (mm. Oranssi Pazuzu) ja miksannut Julius Mauranen (mm. Black Twig, Delay Trees). No, niin mutta enough with the bullshit, pistäkääs kuunnellen!

2 kommenttia kirjoitukseen Seinäjokelainen Smokesuit palasi parempana kuin koskaan!

  1. June June kommentoi:

    Oh! Cool. Näin Smokesuitin yksityisillä festareilla muutama vuosi takaperin (2009?), ja ostin kannatukseksi kangaskassinkin. Missähän lie se nykyään… Silloin musiikki ei aivan sataprosenttisesti kolissut. Nyt kuulostaa kyllä paremmalta! Tykkään tosta tummasävyisestä laulusta hulluna, tulee etäisesti mieleen Nick Cave tai Mark Lanegan, piristettynä altsukitaroilla. Ja kolmen minsan kohdalla tuleva säksätys on pop. Loppukin on jees, vaikkakin vähän raskaammaksi äityvä meininki ei ehkä ihan just nyt tähän mielentilaani sovikaan. Mut hyvältä kuulostaa!

    1. Jukka Tulensytyttäjä Jukka Tulensytyttäjä kommentoi:

      Muistaakseni näin kanssa pari vuotta takaperin bändin livenä ja en syttynyt ihan kympillä menosta. Odotan kovasti kuitenkin näiden uusien biisien varaan kootun setin kokemista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.