Satellite Stories – The Trap

Kuva: Satellite Stories

Kuva: Satellite Stories

Olen myöhässäKaksi viikkoa myöhässä. Osoitan ensin itseäni sormella, sitten teitä kaikkia. Jokainen meistä on myöhässä joka päivä, annetaan siis toistemme olla. Ei osoitella sormilla, eihän. Tämä on minun mokani, minulle hetkellinen epäonnistuminen suotakoon. Kaksi viikkoa. Ei sen enempää, vielä kehtaa kirjoittaa.

Kävi nimittäin niin, että oululainen indierock-komeetta Satellite Stories pamautti oikean uutispommin pari viikkoa sitten, 1. joulukuuta tarkalleen. Heidän uusi levynsä Vagabonds julkaistaan ensi helmikuussa. Suomen julkaisusta vastaa vähintäänkin yllättävä taho (fuzzailusta ja lofista tuttu) Nick Trianin luotsaama Soliti.

Monella tavalla match made in heaven vaikka Satellite Stories poikkeaakin verrattain paljon Solitin linjasta. Uskonkin, että Vagabonds tulee näkymään Solitilla mukavana piikkinä vuoden 2015 myydyimpien levyjen listalla. Satellite Storiesille Soliti taas tuo lisää sen kauan kaipaamaa indieuskottavuutta, jota vääränaamaiset suomalaiset eivät ole sille vieläkään täysin sydämin suoneet. Väittäsin. Vai ovatko?

Viimeistään The Trap –kappaleen kuulemisen jälkeen olisi syytä. Se on nimittäin jo ihan millä tahansa mittarilla aivan perkeleen päräyttävä biisi. Sen lisäksi se on myös todella ärsyttävä korvamato ja tiukalla biitillä varustettu indiediskoon sopiva tasapoljento. Tämän kappaleen tahdissa  jopa minulla voisi käydä tanssilattialla flaksi.

Satellite Storiesin uusi albumi on äänitetty briteissä mm.  Arctic Monkeysia ja Bombay Bicycle Clubia tuottaneen Simon ”Barny” Barnycottin kanssa. Minulla ei henkilökohtaisesti ollut ongelmaa bändin edellisten levyjen soundien kanssa, mutta on se kyllä mukavaa kuulla kansainvälisen standardin Satellite Storiesia.

Huomaa kyllä, että Satellite Stories tähtää uudella levyllään jos ei nyt Euroopan isoimmille festivaaleille, niin ainakin Euroopan pienempien festivaalien päälavoille. Ja hyvä niin, fantástico pojat!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.