Oceans – tämän vuoden seuraava suomalainen indieyllättäjä

Kuva: Soliti

Kuva: Soliti

Tuntuu siltä, että räppäri Noah Kin on joka paikassa, tai ainakin mies popsahtelee tasaiseen tahtiin esiin somevirrassani. En valita, Noah Kin on taitava räppäri ja viimeisimmän perusteella myös osaava tuottaja.

Oceans, tuo Soliti-yhtiön tuorehko sainaus jonka debyytti-EP julkaistiin viime vuoden lopulla, on täällä uuden biisin kanssa. Kyseessä on Sundown -niminen kappale. Biisissä fiittaamassa, no kukas muukaan kuin Noah Kin, joka toimii myös kappaleen toisena tuottajana ja ”co-writettäjänä” herra Oceansin, eli Efe Tekkanatin kanssa.

Kappale Sundown, kuten muutkin Oceansin kappaleet, vaatii muutaman kuuntelukerran auetakseen, mutta auetessaan hurmaa totaalisesti. Pidän tavasta miten Tekkanat piilottaa kappaleisiinsa koukkuja, silti alleviivaamatta niitä millään tavalla. Koukut voivat olla pienimmissä yksityiskohdissa, kuten makeissa stemmoissa. Tai tietyn pätkän efektoinnissa. Attention to detail.

Ymmärrän kyllä, että kyseessä on fiittausbiisi, mutta olisin toivunut Sundownilta enemmän Efeä ja vähemmän Noahia. Ei sillä että Noahissa mitään vikaa olisi, tuntuu vaan siltä että Sundown on enemmän Noah feat Efe.

On ollut hienoa seurata Oceansin matkaa viimeisen puolen vuoden ajan. Mies tuli (ainakin itselleni) aivan täysin puskista ja nyt esiintyi jo viime viikonloppuna Satellite Storiesin lämppärinä Tavastialla sekä Jyrockissa. Ei huonosti. Sain kunnian nähdä Oceansin livenä Soliti Winter Beach Partylla viime tammikuussa ja olin todella positiivisesti yllättynyt. Kuka tietää vaikka Oceansista saataisi vielä tämän vuoden suuri indieyllättäjä.

 

3 kommenttia kirjoitukseen Oceans – tämän vuoden seuraava suomalainen indieyllättäjä

 1. Rääh kommentoi:

  Aika demotason rämpyttelyähän tää on. Vaikut pois korvista, tulensytyttäjä!

  1. Jukka Tulensytyttäjä Jukka Tulensytyttäjä kommentoi:

   Tuotanto on mennyt EP:stä paljon eteenpäin. Jos tulee kovempia vastaavan genren suomalaisia mieleen, niin mieluusti kuulisin!

  2. Juhani Juhani kommentoi:

   Hämmentävä kommentti.
   Sundownhan on Oceansin kovin biisi, eli ihan hiton kova biisi. Ehkä toi toimii vain jos on vaikkua korvissa – mä tiedän et mulla ainakin on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.