No Shame – Viimeinen kesä

Kuva: Fullsteam
Kuva: Fullsteam

Kesä alkaa olla taputeltu. Tästä kertoo myös viikko sitten Fullsteamin edustajalta saamani maili, jonka aiheena oli yhden kotimaisen suosikkipunkbändini tuore musiikkivideo. Tietenkin kyseessä kukas muukaan kuin No Shame ja uudelta The Last Drop -albumilta irroitettu Viimeinen kesä -kappale.

Olen The Last Dropia jo jonkin aikaa ihastellut. Albumin julkaisukiertueen Tampereen keikka oli todella miellyttävää katseltavaa. No Shame on todella kovassa vedossa. Tällä kertaa ainakin osittain uuden rumpalin Juhani Kenttämaan ansiosta. Oman mielenkiintoni herätti kuitenkin suomenkielen lisääntynyt käyttö.

Viimeinen kesä ei auennut heti. Kertsin lyriikoiden rytmitys tuntui oudolta, aivan kuten soinnutuskin. Juuri näiden palasten sopimattomuus johdatti kuuntelemaan kappaletta uudestaan ja uudestaan. Vasta useamman kuuntelun jälkeen pysähdyin oikeasti kuuntelemaan itse kappaletta, ja sen lyriikoita.

Olen pohtinut paljon Viimeinen kesä -kappaleen käsittelemään aihepiiriä. Olen yhtälailla aidosti huolestunut maailmastamme ja siitä onko meidän jälkeemme enää maailmaa, jota tarjota lapsillemme. En tiedä mihin lopputulemaan laulaja Sampsa Sarparanta on omassa pohdinnassaan tullut, mutta lopetan Sampsan sanoihin:

Yritetään elää niin ettei tämä ole viimeinen, mutta eletään niin kuin se olisi