Niubi Festival tuo Aasian Helsinkiin!

Kuva: Club Niubi
Kuva: Club Niubi

Tänään alkava Niubi Festival tuo Aasian ja Suomen kovimmat altsubändit Korjaamon lavalle perjantaina ja lauantaina. Festivaali alkaa virallisesti jo tänään Mbarin terassilla järjestettävällä ilmaisella ennakkoklubilla.

Mbarin terassilla nähdään tänään kiinalainen AM444, jonka keikalle tulevat feattaamaan sekä Jimi Tenor että Desto. Herrojen yhteistyö alkoi jo vuonna 2010, mutta Niubi Festivalin keikka on heidän ensimmäinen live-esiintyminen yhdessä. AM444:n lisäksi terassilla esiintyy malesialainen flica, jonka musiikki on sekoitus filmaattista ambientia sekä mm. japanilaisesta hiphopista ammennettuja vaikutteita.

Korjaamon ulkomaisia esiintyjiä en vaivaudu sen koommin tässä tekstissä esittelemään, sillä heitä on todella iso nippu ja toivonkin että olette aktiivisia ja tsekkailette alla olevista linkeistä. Mainittakoon kuitenkin festeillä esiintyvistä kotimaisista mm. kovassa nosteessa uuden levynsä tiimoilta oleva Siinai ja hypnoottista sludgea tykittelevä Mr. Peter Hayden. Esiintyypä Niubissa myös Death Hawks, joka valtaa Vaunusalin lavan lauantaina.

Niubista haluan kuitenkin kertoa vielä vähän enemmänkin. Olen nimittäin seurannut Niubi-porukan toimintaa jo lähes kahden vuoden ajan. Niubin kaksi kiinalaista kirjainta (牛屄) erikseen tarkoittavat ”lehmä pillu”. Yhdistettynä kirjainten merkitys kuitenkin muuttuu vapaalla suomennoksella tarkoittamaan ”päheetä”.

Muistan kun Club Niubi aloitti toimintansa syksyllä 2012. He toivat tuolloin Tampereen Monsters Of Popiin The Trees And The Wildin (ID) ja Tenderfistin (MU). Keilailin, että ”ai perkule kuinka siisti idea”. Itse järkkäilin vielä väsyneitä indiebileitä, kun Niubit importtaili aasialaisia bändejä Suomeen. Se, miten toiminta saatiin kannattavaksi jäi itselleni hämäräksi, mutta en voinut olla ihailematta porukan ennakkoluulotonta toimintaa.

Toivoin jo silloin, että Club Niubi saisi tuulta alleen ja jatkaisi tärkeää kulttuurityötään.  Siksi olenkin todella mielissäni tänä viikonloppuna järjestettävästä Niubi Festivalista. Harvemmin sitä pääsee todistamaan aasialaisia altsubändejä Euroopassa, saati sitten Suomessa. Ja joukossa on ihan oikeasti kovia bändejä. Esimerkiksi perjantain pääesiintyjä Bo Ningen on nähty aiemmin Coachellassa ja Primaverassa.

Sisäänpääsy tapahtumaan 16,50 euron päivälipun hinnalla ja jos kiirehtii ostamaan ennakkoliput Tiketistä, ei kahden päivän kattauskaan maksa kuin 27 euroa. Menkää, kokekaa ja nauttikaa Aasiasta Helsingissä!

mbar 4.9.2014:

19:00 DJ Arttu Partinen (Mental Alaska)
20:00 live: flica  |  http://youtu.be/tQuOn9UfNDU
20:40 DJ Arttu Partinen
21:00 live: AM444 feat. Jimi Tenor & Desto  |  https://www.youtube.com/watch?v=mSsUSFKLBHs
22:00–01:00 DJ Nevin

Korjaamo 5.9.2014:

21:00 Siinai (Vaunusali)  |  http://youtu.be/VeBrV4KYZXM
22:00 Aavikko feat. Kabar (Vintti)  |  http://youtu.be/qUPL1VzEB_E
23:00 Chui Wan (Vaunusali)  |  http://youtu.be/WBZgsR-RGAw
00:00 Mr. Peter Hayden (Vintti)  |  http://youtu.be/GO0S5Rw0XmA
01:00 Bo Ningen (Vaunusali)  |  http://youtu.be/fimXT68YI4E

Korjaamo 6.9.2014:

21:00 Death Hawks (Vaunusali)  |  http://youtu.be/_L3yxnSdM34
22:00 Pekko Käppi & K:H:H:L (Vintti)  |  http://youtu.be/IlYPLx6g7YI
23:00 Filastine & Nova (Vaunusali)  |  http://youtu.be/VFB452bs_2U
00:00 Gangzi & Votkin (Vintti)  |  offtherecord.fi/gangzi
01:00 The Trees and the Wild (Vaunusali)  |  http://youtu.be/dWMU1ukvLe8

Lataa pdf-käsiohjelma täältä: http://www.clubniubi.com/wordpress/wp-content/uploads/2014/08/Program-both-days-interactive.pdf