NEØV – The Rain People

Kuva: Fullsteam
Kuva: Fullsteam

”Tämä kappale kertoo tytöstä ja sellaisesta kahden ihmisen välisestä yhteydestä, jossa ei tarvita sanoja. Sen vaan tietää siitä, kun näkee asiat – kuten vaikka sateen – samalla tavalla.”

Olen itsekin sen verran pehmeä kaveri, että kun NEØVin kaltainen musiikki yhdistetään nokkamies Anssi Neuvosen runolliseen toteamaan uuden The Rain People –kappaleen ytimestä, pyörin hetken sukissani kuin 14-vuotias ensirakkaudesta haaveileva teinityttö.

Jes hei, NEØV on täällä taas. Tällä kertaa uuden singlen kanssa ensi vuoden alussa ilmeisesti Fullsteamin kautta julkaistavalta Dominique -nimeä kantavalta levyltä. Kappale tuli sähköpostiini musiikkivideon kanssa. Kuten myös edellisen Laketown -singlen kanssa, jälleen kuvauspaikkana kylmän kohmeloinen ja utua tursuava Kuopio, ja ohjaajan puikoissa The New Tigersin moniosaaja Appu Jasu.

Kappale onkin sitten vähän jotain muuta kuin mitä NEØVilta on totuttu kuulemaan. The Rain People tuo mieleeni alkupään Manboyn. Tämä siis kohteliaisuutena, sillä mielestäni Manboyn Stretch Your Religion on erinomainen levy. NEØVin soundi vaan on päivitetty vastaamaan tämän päivän standardeja. Ja siinä missä Manboy kumarsi suoraan brittien saarille, NEØV niiaa aavistuksen Islannin ja Kanadan suuntaan.

Olen monesti miettinyt miten paljon uusi englanniksi laulava indiebändi voi saavuttaa maailmalla. Ottaen huomioon esim. miten vaikka  The Crash teki jo kaiken oikein ajat sitten, eikä silti saavuttanut sille luvattuja huippuja. Onkin aina jännittävää nähdä miten uudet tulokkaat pärjäävät. Tsempit NEØVille!