Näistä kansa puhuu – uudet biisit IWATSW:ilta ja Burning Heartsilta!

Kuva: IWATSW

Kuva: IWATSW

Olen siinä mielessä kehno musabloggari, että löydän usein siistit jutut vasta vuosia muuta jengiä myöhemmin. Erinomainen kotimainen I Was A Teenage Satan Worshipper ui verkkoihini vasta kolme vuotta sitten julkaistun There -albumin myötä. Se on aika myöhään ottaen huomioon, että olin katsomassa bändin keikkaa jo melkein kymmenen vuotta sitten Turun Dynamossa autuaan tietämättömänä yhtyeen loistokkuudesta.

Onhan tietenkin mahdollista, että bändi ei vielä kymmenen vuotta sitten ollut loistokas. Mikä kuitenkin on aivan täysin varmaa on,  että nyt se on sellainen – loistokas. There oli vahva aloitus. Sanon aloitus, koska se oli mielestäni uusiutuneen IWATSW ensimmäinen merkkiteos. Ja sanon näin, koska se oli ensimmäinen joka röyhkeästi puhkaisi suojakilpeni ja ui liiveihini. Erinomainen indierock -levy.

Nyt IWATSW on täällä uuden (hieman ironisestikin nimetyn) GTTHRGH -albumin kanssa. Viime perjantaina julkaistun albumin ensimmäinen sinkkulohkaisu on nimeltään Keep Your Secrets ja se on yhtyeeltä askel post-punkimpaan suuntaan. Se myös kuulostaa aivan helvetin brittiläiseltä. Se on siis mielestäni hyvä asia, mutta miten voikin jokin asia kuulostaa näin brittiläiseltä.

No, brittiläistä post-punkia tai suomalaista indierockia, IWATSW on jälleen onnistunut kohottamaan kasvojaan ja näyttää ehkä jopa vielä freesimmältä kuin kymmenen vuotta sitten. Ja siis jumalauta missä livekunnossa bändi on tänä päivänä. Oikeasti, käykääpä piruttaan katsomassa. Jaw dropping shit.

Avaan tämän tekstin nyt asialla, joka on vaivannut minua aivan vallattoman paljon. En saanut Burning Heartsin uudesta biisistä promomailia. Tiedän: ”yhyy voi voi pikku bloggariraukkaa, kun koittaa olla olevinaan”. Mutta kyllä se vihlaisee sydäntä kun on bändiä jo vuosia seurannut ja useasti blogissa kirjoittanut, että olisi sieltä nyt joku tiedote voinut tulla. Tietenkin voi olla, ettei uudesta biisistä lähetetty tiedotteita ollenkaan. Sekin voi olla. Vaikka ei se kauhean fiksulta markkinointistrategialta kuulostakaan.

Tai ehkä Burning Hearts on promokoneiston yläpuolella, tai sitä vastaan. Selailin nimittäin sähköpostiani ja huomasin, että en ole itseasiassa saanut ainoan ainotta tiedotetta koskien turkulaista Burning Hearts -yhtyettä. Ehkä Burning Hearts tekee musiikkia kuulijoilleen ja Facebook -seuraajilleen, mutta ei meille kirjoittajille. Sekin on ihan okei. Vaikka ei se tosin kauhean fiksua ole sekään. Oli miten oli, Burning Heartsilta tuli viime viikolla biisi. Se biisi meinasi jäädä huomioimatta (oman niin ikään turkulaisen) ylpeyteni takia.

Mutta tässä sitä ollaan, käännytetty tyttöystäväni toimesta bloggaamaan hyvästä kotimaisesta musiikista. Perkele. Ihan sama. Burning Heartsilta tuli viime viikolla uusi biisi. Biisin nimi on Ticket ja se on aivan helvetin hyvä. No niin sanoin sen. Burning Heartsin uusi biisi on todella hyvä. Vähän jopa harmittaa tässä katkeruudessa myöntää asian laita, mutta tiedättehän, joskus elämä on tällaista sitruunan nieleskelemistä.

Mutta tosiaan, koska tiedotetta ei ole en osaa kertoa teille nyt mitään yhtyeen tulevaisuudesta. Olettepas sitten ihan yhtä varjossa sen suhteen kuin minäkin. Koitetaan kestää ystävät, yhdessä kohti auringonnousua.

2 kommenttia kirjoitukseen Näistä kansa puhuu – uudet biisit IWATSW:ilta ja Burning Heartsilta!

  1. Juhani Juhani kommentoi:

    Vertaisturkulaistuki: en mäkään siitä postia saanut. Burning Hearts leikkii vaikeesti tavoiteltavaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.