Mitä tsekata Monsters of Popissa?

Kuva: Monsters of Pop
Kuva: Monsters of Pop

Suurin osa Tampereella asuvasta indieväestä jo tietääkin, että yksi vuoden tärkeimmistä musiikkitapahtumista alkaa huomenna. MOP, eli Monsters of Pop on täällä taas. Ajattelin helpottaa ensikertalaisten, ja miksei jo valveutuneemmankin kävijän tuskaa nostamalla esiin muutaman tsekkaamisen arvoisen esiintyjän MOP:ista.

Kun puhutaan MOP:ista, voidaan puhua kesän virallisista päättäjäisistä ja syksyn keikkakauden avajaisista. Festivaalin ensimmäisenä päivänä Telakalla tunnelma on usein kuin luokkakokouksessa, kun tutut keikkanaamat jälleen palaavat yhteen. Lauantaina Klubin bileet taas muistuttavat usein enemmän Flow Festivaalia, kuin normaalia tamperelaista keikkailtamaa.

Sen lisäksi, että MOP yleensä tuo mukanaan jonkin verran mielenkiintoisia ulkkareita, se kasaa nippuun mielenkiintoisimmat nousevat kotimaiset nimet. Koska minulla on harvemmin muutenkaan mitään mielekästä sanottavaa ulkkariesiintyjistä, keskityn tänäänkin niiden mielenkiintoisien kotimaisten esittelyyn.

THE HEARING

”Taasko se Jukka promoaa The Hearingia?”, no hell yeah bitches. Jos Pintandwefallista tutun Ringa Mannerin sooloprojekti on mennyt sinulta ohi, tee itsellesi palvelus ja löydä ajoissa paikalle. Ringa, eli The Hearing avaa MOP:in torstaina klo 19 Telakan alakerrassa. Hartwall Areenallakin esiintyneen naisen musiikki on mielestäni ehdottomasti parasta kotimaista musiikkia tällä hetkellä ja debyytti Dorian todella vahva ja kaunis levy.

THE SCENES

The Scenes on siitä hauska bändi, että vaikka bändillä on ihan hirveä noste päällä, harva Suomessa on edes kuullut yhtyeestä. Energisenä esiintyjänä tuttu ”skenet” yhdistelee perinteistä britti-indietä progeen paikoitellen luisuen myös punkin puolelle. Bändissä ehdottomasti parasta on älyttömän karismaattisella äänellä varustettu solisti Konsta Koivisto. Ainiin sanoinko jo, että marraskuussa yhtye lähtee kuukauden kestävälle brittirundille?

PÖLLÖT

Pöllöt on melko uusi bändi, joten anna itsellesi anteeksi jos et ole kuullut heistäkään. Pöllöt on kuitenkin sen verta hyvä bändi, että siihen kannattaisi tutustua. Näin Pöllöjen keikan H2Ö:ssä ja se nousi yhdeksi kesän suosikkikeikoistani. Bändi soittaa konstailematonta poppia, josta tulee kuulijalle (sekä varmasti myös soittajille) hyvä olo. Pöllöissä soittaa jäseniä mm. orkestereista kuten Cats on Fire, The New Tigers, Lau Nau ja Barry Andrewsin disko, mutta se on enemmän kuin sivuprojekti – se on jo, ja tulee olemaan vuoden 2015 ”nimi”.