#KOVAAPASKAA-klubi 15.5. O’Hara’sissa – The Hearing & Cats of Transnistria

Kuva: Allison Marchant / Marilyn weightlifter (muokattu) https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.0/

Kuva: Allison Marchant / Marilyn weightlifter (muokattu)
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.0/

Kansan rakastama #KOVAAPASKAA –klubi on täällä taas. Jo kolmatta kertaa järjestettävä indiemusiikin erikoisklubi on tuonut Tampereen Hämeenpuistossa sijaitsevan gastropub O’Hara’sin lavalle edeltävinä kertoina esiintyjiä synapopista shoegazeen. Tällä kertaa luvassa on jotain hieman erilaista.

Toukokuun viidestoista (PE 15.5.) päivä O’Hara’sin lavalle kapuaa kaksi kokoonpanoltaan hieman standardista eriävää artistia. Illan aloittaa helsinkiläinen hidasta Lo-fi –poppia soittava Cats of Transnistria, yhdestä laulavasta synistista ja yhdestä ei-laulavasta kitaristi/basistista koostuva duo. Yhtye julkaisi tässä blogissa harvinaisen ”viis kautta viis”-arvion saaneen debyyttinsä tammikuussa. Paperilla jokseenkin minimalistiselta kuulostava kaksikko on livenä määräänsä isompi. Yhtye onnistuu luomaan vähäisistä rakennuspaloistaan täyteliäitä ja tajunnan räjäyttäviä äänimaailmoja.

Illan toinen esiintyjä juuri esittelyjä kaipaa. Ainakin tämän ja edellisen blogini lukijoille hän lienee tuttu. Ilokseni sain vihdoin ja viimein buukattua jo ensimmäiselle #KOVAAPASKAA –klubille kosiskelemani helsinkiläisartistin, alkujaan Pintandwefallistakin tutun, mutta sittemmin The Hearinginä itsensä läpilyöneen Ringa Mannerin. The Hearing on kirjaimellisesti yhden ihmisen bändi. Ringa loihtii livenä biiseihinsä keskiverron indieyhtyeen verran soitinosuuksia instrumentti kerrallaan luupperinsa avulla. Ja pohjat hän kuorruttaa taivaallisella äänellään.

O’Hara’sista sanottakoon sen verran, että se on puitteiltaan ja kapasiteetiltaan omimmillaan tällaisen marginaaliklubitapahtuman järjestämiseen. Sen lisäksi, että O’Hara’sin alakerta on mukavan intiimi (kapasiteetti noin 60 ihmisille), on se myös tunnelmaltaan hyvä ja kaikin tavoin mukava sekä artistin että yleisön näkövinkkelistä. Ensimmäisinä paikalle tulleille riittää istumapaikkoja alakerran muutamien pöytien ääreltä, lopuille on sitten seisomapaikkoja. Yläkerran pubista saa normi hanabissen lisäksi erikoisoluita joka lähtöön.

Pääset tapahtuman Facebook-eventiin tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.