Ken yötä myöden äänittää

Mumrunner_aanittaa
Kuva: Jukka Tulensytyttäjä

 

Ja niinpä vaan kävi taas niin, että Valoa festival jäi osaltani kokematta. En tiedä kuinka monennen kerran. Sosiaaliseen mediaani vuotaneen materiaalin perusteella voin vaan sanoa, että harmi. Tosin, kuten kaverini kerran viisaasti tokaisi: ”turha itkeä, kun maito on jo kaatunut”.

Valoa festival oli ilmeisen menestynyt tänä vuonna Jääpuistoineen kaikkineen. Jääpuisto itse asiassa olikin ainoa asia, jonka ehdin festivaalista kokemaan. Tai oikeammin Jääpuiston rakentamisen. Menimme nimittäin Jääpuiston halki siinä vaiheessa päivää kun veistoksia vasta valmisteltiin. None the less, hienoja olivat.

Missasin Valoan, koska olin koko viikonlopun ”ginessä”, niin kuin Turussa oli tapana sanoa. Äänitimme Mumrunnerin tulevan EP:n kitaroita perjantaina kello viidestä puoli yhteen asti yöllä. Lauantaina meni vielä pidempää. Aloitimme viideltä ja lopettelimme puoli neljän aikaan. Järjetöntä, mutta ah niin kovin tuotteliasta.

Mutta se Valoa festivalista. Ensi vuonna sitten, jos en sitten lähde samaan aikaan järjestettäville MARS festivaaleille Seinäjoelle. Nyt kuitenkin suuntaan showcase-antennin maaliskuun lopulla järjestettävään Tallinn Music Weekiin. Muistoissa polttelee meinaan vieläkin viime vuoden reissu – yksi viime vuoden kohokohdistani.

Tallinn Music Weekin ohjelmaa selatessani en taaskaan tunnistanut puoliakaan artisteista. Hyvä niin. Viimeksikin matkaan lähdettiin muutaman varman tärpin voimin ja loppu sitten jätettiin kohtalolle ja suosittelupuheille. Kyllä kannatti. Sama taktiikka toimikoon tänäkin vuonna, tosin tänä vuonna aion valikoida itselleni vieläkin virolaispainotteisemman ohjelmatarjottimen.

Sen verran vielä loppuun pakko mainita, että jos joku on radalla ensi torstaina tai lauantaina, niin mulla olisi pari suositusta. Oma lehmä ojassa, mitenkäs muutenkaan. Ensi torstaina nimittäin soitamme Tampereen Klubilla Mumrunnerin kanssa Pingisklubilla DJ-keikan. Ehdottomasti tarkastamisen arvoinen konsepti.

Pingisklubille kannattaa lähteä jo puhtaasti (ilmaisen) ryhmäpingiksen, mutta miksei myös meidän valitsemien biisien takia. Toisena tärppinä ensi lauantaille niin ikään Tampereella O’Hara’sissa Mumrunnerin keikka kanssa We Are Waitingin. Ei maksa sekään muuten mitään ja meno on varmasti taatun staattisen!

Ja tästä vielä vähän oululaista altsurokkia jakoon, että kaikille tulee hyvä mieli!

Take it away Mighty Mate.