Joosua – kuin Aki Tykin, Ville Ahosen ja Tuure Kilpeläisen avioton poika

Kuva: Tuukka Virtanen

Kuva: Tuukka Virtanen

Musiikkivideot ovat mielenkiintoinen asia. Elämme tällä hetkellä ehkä suurinta musiikkivideon kulta-aikaa sitten MTV:n nousun 90-luvun alussa. Sillon musiikkivideot olivat isolla rahalla tehtyjä mainoksia artisteille. Nyt musiikkivideot ovat lähinnä mielenkiinnon ylläpitäjiä Youtuben kautta musiikkia kuluttaville ihmisille.

Minulle musiikkivideot eivät ole koskaan merkinneet mitään. Olen aina pitänyt siitä mystisyydestä joka syntyy silloin kun laittaa artistin biisin soimaan ilmaan minkäänlaista käsitystä siitä miltä artisti näyttää tai mikä on hänen tarinansa. Silloin musiikki on aidoimmillaan. Pidit siitä tai et, mielipiteesi eivät ole vielä tahrittuja sentimentaalisella töhryllä tai tiedolla siitä vetoaako kuuntelemasi artistin habitus sinuun vai ei.

Äskettäin Studipo Recordsille kiinnitetyn porilaisen Joosuan kanssa minulla on jo parin vuoden ajalta historiaa. Kuulin Joosuan musiikkia ensimmäistä kertaa 2013 ja ihastuin välittömästi. Hänen (silloin vielä mies ja kitara-meiningillä) tehdyistä kappaleista välittyi jonkinlainen aitous ja puhtaus. Sellainen tunne, että tässä on poika jonka elämä saattaa päättyä minä hetkenä hyvänsä, joten parempi nauttia vielä kun ehtii.

Olen onnekas, että en löytänyt Joosuan musiikkia uuden Kaikki Mitä Jää -sinkun tiimoilta. Sillä vaikka se onkin erittäin radiovalmis ja samalla tavalla aito kuin aiemmatkin Joosua -äänitykset, on se selvästi menettänyt alkuperäistä voimaansa matkan varrella. Olkoonkin syy sitten oudossa videossa, jossa jänisnaamariin pukeutunut poika tanssittaa tyttöä, tai sitten liiankin hioutussa tuotannossa, en enää kuule sitä samaa itsetuhoista poikaa kaiuttimissani. Kuulen artistin, joka elää kuulijalle.

Kaikki Mitä Jää on ehkä paras kompromissi mihin kaupallista menestystä herkällä musiikilla hakeva artisti voi saavuttaa. Se ei kuitenkaan ole Joosuaa parhaimmillaan ja toivonkin, että 13.2.15 julkaistavalta Vielä hetken, Sinun  -albumilta löytyy vielä sitä puhtaampaa Joosuaa, sitä jonka musiikkiiin ihastuin. Sillä vaikka kuinka hyvä kappale Kaikki Mitä Jää onkin, se ei vielä yksin riitä valloittamaan sydämiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.