Hienoo ku on hianoo

Kuva: Jukka Tulensytyttäjä
Kuva: Jukka Tulensytyttäjä

Olen viime aikoina tehnyt aika isoja muutoksia elämässäni. Irtisanouduin työpaikastani viime viikolla ja kirjoitin työsopparin toisaalle. Lisäksi olemme äänittäneet Mumrunnerin kanssa toista EP:tä ja siinä sivulla tuottajani Kane ”taikakäsi” Heinonen on parsinut kasaan Poniajelun kakkos-EP:tä. Näiden asioiden lisäksi olen suunnitellut julkaisubisnekseen palaamista. En tiedä vielä mitä julkaisisin ja missä muodossa, mutta olen leikkinyt mielessäni erilaisten skenaarioiden kanssa. Ken tietää jos jokin niistä ottaa vielä ihka oikean muodon.

Olen ollut viime aikoina todella täpinöissä klubipromoottorin hommista. Saimme viime viikolla pakettiin sarjassaan viidennen #KOVAAPASKAA-klubin. Jokainen (ystävien kesken) KP-klubi on tuottanut voittoa, jokaisella KP-klubilla on ollut todella paljon jengiä. Näistä syistä olemme tulleet päätelmään, että klubeja kannattaa jatkossakin järjestää vain 1krt / 3 kuukautta. Meininki pysyy tuoreena ja jollain tapaa ainutkertaisena. Mutta koska hinkua kuitenkin olisi tehdä klubeja enemmänkin, päädyin eilen kehittelemään uuden klubin.

Klubi on manselaisittain nimetty Hienoo ku on hianoo. Ensimmäisellä HKOH-klubilla esiintyvät raumalainen Fjeld, sekä tamperelais/ turkulainen Son Superior. Eventiin pääset täältä. Ideana olisi järjestää genreen katsomatta mageita kahden bändin iltoja, mutta huomattavasti vapaammalla seulalla kuin KP-klubilla ja todennäköisesti jossain vaiheessa semisti isommilla paukuillakin kuin KP-klubia. Katsotaan nyt kuitenkin alkuun miten klubi lähtee pörräämään, niin eiköhän sen lopullinen suunta löydy omalla painollaan.

Vähän on pakko kuitenkin promota ensimmäistä Hienoo ku on hianoo -klubia ja sen esiintyjiä. Olen nimittäin todella innoissani niistä. Katsokaas kun Son Superiorille kyseinen ilta on samalla myös EP-julkkarit. Julkkarikeikoissa on aina ihan oma fiiliksensä ja varsinkin kun kyseessä on tällä kertaa useamman vuoden muhinut tuotos, voi sen ensiesittäminen livenä olla melkoinen kokemus.

Fjeldistä taas on mainittava se, että en ole yhtä kunnianhimoiseen yhtyeeseen montaa kertaa törmännyt. Kunnianhimo näkyy kaikessa mitä yhtye tekee ja viestii. Se haluaa kehittyä ja tehdä musiikillaan jotain suurta, se haluaa tehdä asioita isosti, ei vaan megalomaanisesti. En malta odottaa miltä yhtye kuulostaa livenä, sen verran hienoa kamaa yhtye työstää tällä hetkellä studiossa Rubikistakin tutun Sampsa Väätäisen kanssa.