Helmikuu tuo Valoa Tampereelle!

Kuva:  WhiteNight Lighting
Kuva: WhiteNight Lighting

Olen viimeiset viisi vuotta osallistunut Seinäjoella viikon päästä järjestettävään MARS-tapahtumaan, joka kuten Tampereella järjestettävä Musiikki & Mediakin kerää musiikkialan tekijät ja alasta kiinnostuneet pidennetyksi viikonlopuksi kattonsa alle. Tänä vuonna en kuitenkaan sattuneesta syystä pääse osallistumaan MARS-tapahtumaan ja kuten vanha sanonta sanoo: ”kun sulkee oven, toinen aukeaa”, mahdollistaa MARS-tapahtumasta poisjättäytymiseni sen, että pääsen ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen osallistumaan samaan aikaan järjestettävään Valoa festivaaliin Tampereella.

Valoa festival on pitkälti samoista aineksista kasattu tapahtuma kuin niin ikään ”mansesterissä” järjestettävä Monsters Of Pop:kin. On räppiä, indietä, on Pakkahuonetta, on Klubia ja Telakkaakin. Käsittääkseni ohjelmaryhmistäkin löytyy samoja naamoja (edit: ei löydy), selittäen osaltaan samanhenkistä kattausta. Illoista näkee välittömästi, että siinä missä Klubin ja Pakkahuoneen ohjelmat ovat räpistä ja konemusiikista kiinnostuneille, on Artturi, Telakka ja Yo-talo omistettu indieväelle.

Tänä vuonna Valoassa nähdään keikkojen lisäksi myös taideinstallaatio. Tampereen keskustaan sijoitetuista valaistuista jääkolmioistaan tunnettu festivaali tuo tänä vuonna tulliaukiolle vuorovaikutteisen Jääpuutarhan, joka pitää sisällään jään veistelyä, tuliperformanssin, sekä livemusiikkia. Päivän hämärtyessä kohti iltaa jääveistäjien teokset valaistaan ja tuliryhmä sytyttää aukiolle rakennetun tuliveistoksen palamaan. Lopuksi Tullinaukion ulkoilmalavalle nousevat kaksi pitkän linjan huippuesiintyjää, multitalentti Yona sekä suomalaisen rap-musiikin pioneeri Hannibal. Jääpuutarhan ohjelma on maksutonta ja tapahtuma on ikärajaton.

Kuva: Henrik Mikander
Kuva: Henrik Mikander

Valoa festivalin ohjelmasta eniten allekirjoittanutta kiinnostaa seuraavat artistit.

PERJANTAI 5.2.

ARTTURI

19:00 Mikko Joensuu & 20:00 Lake Jons

Mikko Joensuun sooloura on ollut minulla pitkään syynissä ja olen nähnyt mieheltä muutaman todella pysäyttävän keikan. Odotankin innolla onko soitossa samat biisit kuin esim. 2 vuotta sitten vaiko onko Mikko uudistanut settilistansa. Lisäksi kiinnostaisi tietää milloin mies aikoo julkaista musiikkiansa äänitemuodossa. Land of Darkness -maxisinkun julkaisusta kun alkaa olla jo useampi vuosi aikaa.  Lake Jons taas on ollut riemastuttava uusi tuttavuus. Näin yhtyeen jokin aika sitten Tampereella ja keikasta jäi hyvä, vilpitön fiilis. Sen olon toistaminen voisi olla hyvinkin mahdollista lämpimänä keikkapaikkana tunnetussa Artturissa.

YO-TALO

23:00 Shivan Dragn

Muistaakseni annoin jonkin sortin soraääniä Rubikista tunnetun Artturi Tairan sooloprojekti Shivan Dragnille H2Ö-keikan nähtyäni edelliskesänä. Nyt olisi kuitenkin revanssin aika. Puheet Shivan Dragnin ylivertaisuudesta eivät  ole hiljenneet ja koska aika ihmiset muuttuu, ehkä minäkin muutun. Ja ehkä tällä kertaa minäkin nautin.

KLUBI

00:00 DJ Kridlokk

Jos Shivanista Kridlokkin keikalle mielii, pitää olla jaloistaan nopea, tai ottaa taksi tai bussi. Ihan sama, oletetaan että ehdin. DJ Kridlokkin keikalle minulla oli jo kerran lippukin, mutta koska mies venytti aloittamistaan yli kello yhden, en jaksanut jäädä odottamaan keikan alkua. Ehkä better luck this time?

Kuva: Valoa Festival
Kuva: Valoa Festival

LAUANTAI 6.2.

ARTTURI

19:00 Vuoret & 20:00 Pintandwefall

Vuorista en tiedä paljoakaan, paitsi että ovat Tampereelta, julkaisseet hienon näköisen kasetin jonka ovat painaneet omin kätösin ja että he ovat ilmeisen hyviä. En ajatellut ottaa etukäteen selvää, pidän mysteereistä.  Artturissa sitten nähdään. Pintandwefall taas on tutumpi nimi. Yhtye veti järjettömän hyvän keikan viime kesän H2Ö-festivaaleilla. Pintandwefall on ehkä tänä päivänä parempi kuin koskaan. Suosittelenma siis.

KLUBI / PAKKAHUONE

21:45 Iisa, 22:45 View, 23:30 Yona, 00:30 Big Pharma

Iisasta olen tykännyt aina. Näin Iisan kirjastokeikalla viime vuonna ja se oli erittäin lämminhenkinen veto. Iisalla on kauniita biisejä ja todella hyvä ääni. Odotan innolla miltä hän soundaa bändinsä kanssa ja onko heillä setissä uusia biisejä. View on minulle uusi tuttavuus, mutta LCMDF:n kanssa tehty Lace kappale teki suuren vaikutuksen. Niin suuren, että odotan räppärin keikkaa itse asiassa todella paljon ja toivon, että hän livenä yhtä hyvä kuin levyllä. Sillä jos on, tästä artista voidaan vielä kuulla paljon.

Yonan räppimeiningit kiinnostelee myös isosti. Olin Monsters Of Popissa menossa Yonan keikalle, mutta missasin sen juututtuani suustani kiinni Craft Spellsin jätkien kanssa. Tällä kertaa en missaa Yonaa. Ja viimeisenä, mutta ei vähimmäisenä Disco Ensemblestä tunnetun Jussi Ylikosken sooloproggis Big Pharma. Tämä tulee olemaan illan todellinen musta hevonen. Katon räjäyttäjä vai täysi tonnikalakusetus?

—-

Liput myy Tiketti.fi

Yo-talo: alk. 16,50 € // Klubi/Pakkahuone: alk. 24 €
2pv liput: (Klubi/Pakkahuone) alk. 42,50 €
Festivaalipassi: alk. 47,50 €
Artturi & Telakka: ilmainen sisäänpääsy

Huom! Festivaalipassi toimii pääsylippuna Yo-talon, Klubin ja Pakkahuoneen tapahtumiin.
Festivaalipassit ja 2pv liput vaihdetaan rannekkeisiin lipunmyynneissä.