Haastattelu: Choir of Young Believers

Kuva: xsnoize.com
Kuva: xsnoize.com

Tämän viikon perjantaina tanskalainen Choir of Young Believers esiintyy ensimmäistä kertaa Suomessa, ennakkoon loppuunmyydyllä Kuudennella Linjalla. Jos et muuten ole huomannut, huomiseen (torstai klo 21) asti Rosvoilla on Fullsteamin kanssa yhteistyössä lippuskaba yhtyeen keikalle. Osallistu siis täältä, jos sinulla ei ole lippua keikalle ja et ole jo osallistunut. Sain yhtyeen kiinni pikaista haastattelua varten tuossa männä päivänä. Pääsin kysymään vähän filiksiä ja mietteitä tulevasta vuodesta.

#KP: Hei COYB! Olette Euroopan kiertueenne puolessa välissä. Miten menee?

COYB: Menee hyvin. Tuntuu fantastiselta olla taas tien päällä, esittämässä uusia biisejä. Monet keikoista ovat olleet loppuunmyytyjä, mikä on itsessään aika siistiä.

#KP: Kolmas studioalbuminne Grasque julkaistiin pari kuukautta sitten. Miten se on otettu vastaan?

COYB: Arvioita on ollut kaikenlaisia. Useat niistä ovat olleet 5/6 -arvioita, mutta on mukaan mahtunut muutama huonokin. Se nyt oli vähän odotettavissakin, sillä olemme ottaneet levyllä uuden suunnan itsellemme. Mutta palaute faneilta on ollut mahtavaa.

#KP: Tähän asti levyjenne välissä on aina ollut tiukka neljän vuoden väli. Miten kuvailisitte Grasquen syntyprosessia yhdelle sanalla?

COYB: Muutos.

#KP: Soitatte ensimmäisen keikkanne Suomessa perjantaina Kuudennella Linjalla ja se on jo ennakkoon loppuunmyyty. Millaiset fiilikset siitä?

COYB: Olemme ylpeitä, emmekä malta odottaa että pääsemme sinne.

#KP: Onko teillä aiempaa suhdetta Suomeen?

COYB: Emme ole koskaan käyneet Suomessa, mikä tekee tästä kerrasta innostavan. Ikävää sinänsä ettei meillä ole aikaa hengailla pidempään Suomessa. Onneksi olemme tulossa takaisin keikoille kesällä ja ehkä vielä loppuvuodesta!

#KP: Huomasinkin, että olette kiinnitetty joillekin festareille tänä vuonna. Yksi noista festareista sattuu olemaan kotikaupungissani Tampereella (Freedom Festival). Oletteko innoissanne kesän keikoista?

COYB: Kesä näyttää bändin kannalta fantastiselta. Pääsemme soittamaan festareita ympäri Eurooppaa mm. Roskildessa ja eräällä isolla brittifestarilla josta en itseasiassa voikaan puhua yhtään sen enempää.

#KP: Onko jotain mitä haluaisitte sanoa suomalaisille faneillenne ennen perjantain keikkaa?

COYB: Kippis.

Haha, mahtavaa! Kiitos haastattelusta. En malta odottaa keikkaanne perjantaina ja kesällä Tampereella. Kaikkea hyvää ja lykkyä pyttyyn!