Faenimal Arm – Industrial Sex

Kuva: Nick Tulinen

Kuva: Nick Tulinen

Oli oikein pakko selata blogin historiaa taaksepäin, että enkö ihan oikeasti ole vielä kertaakaan postannut yhdestäkään uuden helsinkiläisen musiikkiyhtiö VILD:in artistista. No, en ole (häpeä on kontollani) mutta eiköhän korjata vääryys. VILD on siis helsinkiläinen keväällä 2014 perustettu musiikkiyhtiö, joka tekee melkein kaikkea mahdollista musiikkialan eri alueilla – mm. julkaisuhommia.

Meitä kiinnostavista palveluista mainittakoon, että yhtiön julkaisurosterissa on artisteja kuten Nancy (ja ylläri pylläri esiteltävä Faenimal Arm) ja managementin puolella mm. nimihirviö Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS?, jonka nimen joudun edelleen joka kerta copypastettamaan joka paikkaan. Lisäksi yhtiö tarjoaa mm. äänitetuotantoa ja äänentoistopalveluita, kuten livemiksausta.

Mutta se VILD:istä, tai no ei ihan, mutta puhutaan hetki Faenimal Arm:ista. Sain tuossa jokin aika sitten mailiini yhtyeen debyyttisinkun. Onneksi kukaan rosvoista ei ollut vielä ehtinyt kirjoittaa siitä. Muistan kuulleeni biisin jo lähes kuukausi sitten ja halusin kirjoittaa siitä jo silloin, mutten kerinnyt. Korjataan nyt sekin vääryys.

Faenimal Arm tuo mieleeni raskaan kaikupedaalin läpi puolitemmolla soitetun Burning Heartsin. Jollain tapaa yhtye muistuttaa myös Magenta Skycodesta. Ehkäpä se on tietynlainen tyylitaju tai melodioiden toiston kauneuden päälle ymmärtäminen, mene ja tiedä. Industrial Sex on joka tapauksessa nimeään parempi biisi ja kun korva tottuu soundimaailmaan, ei ylimalkainen kaiutuskaan haittaa.

Sanoisin, että Faenimal Arm on VILD:in rosterista se itselleni mielekkäin uusi tuttavuus. Ylikaiutettua tai ei, mielestäni yhtye onnistuu olemaan kompastumatta liikaa estetiikkaan, keskittyen olennaiseen – musiikkiin. Bändiltä on tulossa EP pihalle tammikuun alussa ja odotankin innolla millaisen keitoksen se on saanut aikaiseksi. Solinan bändien vetäessä lonkkaa Suomessa olisi juuri nyt tilaa kauniille uusille melodioille.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.