Disco Fiasco – Miltä kuulostaa oululainen katastrofi tanssilattialla?

Kuva: Teemu Halmetoja
Kuva: Teemu Halmetoja

Jos jostain nautin, niin uuden laadukkaan kotimaisen musiikin löytämisestä. Jos siitä voisin vielä enemmän nauttia, niin nauttisin siitä että olen ensimmäinen joka breikkaa tätä uutta musiikkia isommalle yleisölle. Jos ei nyt sitten suoraan blogin kautta, niin sitten eräänlaisena katalyyttina joka laittaa sen lumipallon vyörymään.

Kauneintahan bloggaamisessa on, että tekstin hahmotteluvaiheessa ei voi vielä mitenkään tietää millainen vaikutus tekstillä on. Sitä vaan aina toivoo, että teksti toimisi mahdollisimman voimakkaana lumiaurana bändin uran edessä olevien kinosten raivaamisessa. Tai ainakin tietynlaisena seal of approvalina.

Tänään esittelyssä oululainen Disco Fiasco. Olen tainnut aiemminkin todeta tässä blogissa, että kaikki Oulusta vastaanottamani musiikki on ollut kautta linjan laadukasta. Niin on myös Disco Fiasco, jonka täsmähitti Chance To Dance iskee kuin noidannuoli eläkeläisen selkään. Vaivun oululaisten edessä kumaraan ja anelen armoa.

Disco Fiasco on jännittävä yhdistelmä puhdasveristä samasta kaupungista kotoisin olevan Satellite Storiesin Suomeen tuomaa jortsi-indietä, sekä jonkinlaista bigband-/konsa-/marssiorkesterimeininkiä. Nämä elementit sekoitettuna hyvännäköisiin kakskytjotain kundeihin, aih, eihän tässä voi olla muuta kuin innossaan.

Disco Fiascolla on hyvä pöhinä päällä. Chance To Dance on tätä kirjoittaessa kerännyt Youtubessa jo yli 10 000 soittoa. Kahdessa viikossa se on melkoinen määrä. Ja syystä, onhan kyseessä aivan killeri träkki.

Yhtye on tällä hetkellä viimeistelmässä pitkäsoittoaan, jonka julkaisuajankohdasta minulla ei ole tietoa. Sen mitä taas tiedän on, että yhtyeen äänitteen kanssa työskentelee omaa yhtyettänikin (Mumrunner) miksannut Kane Kaspar Heinonen, joka taitaa olla tällä hetkellä yksi Suomen parhaista uusista miksaaja/tuottajista. Kanen aiemmista tuotoksista mainittakoon vaikka tällä hetkellä Yle X:n A-listalla pyörivä New Deadline. Voimme siis odottaa Disco Fiascolta todella timantin kuuloista pitkäsoittoa, joka tullaan varmasti noteeraamaan.

Sitä odotellessa alla yhtyeen kakkossinkku tulevalta pitkäsoitolta. Voilà!