Delay Trees – Steady

Kuva: Juho-Matias Saarikko

Kuva: Juho-Matias Saarikko

Minun olisi pitänyt kirjoittaa tästä jo viikko sitten, mutta muuttokiireiden yms. sähläysten takia en kerinnyt. ”Parempi myöhään kuin ei milloinkaan”, sanovat. Pitää kutinsa myös tässä tapauksessa. Biisi siis Steady ja artistina Delay Trees. Hauska juttu sinäänsä, että viimeksi  kun kirjoitin Delay Treesista, olin Rosvoissa edellisen blogini tiimoilta. Voin siis laskea, että nyt pureksimani kappaleen on oltava ainakin puoli vuotta vanha.

Steady on siis auttamatta vanhentunutta materiaalia, perustaen siihen, että nykyisin keskiverto äänilevyn elinikä on maksimissaan pari kuukautta. Tai näin ainakin olen kuullut, vaikka paskapuhettahan se on. En kuitenkaan anna sen haitata, sillä Steady sattuu olemaan yksi Delay Trees -suosikeistani. Nyt kun kappaleeseen on vielä saatu kaveriksi sympaattinen DIY-musavideo, voin hyvin jutustella siitä pari sanasta lisää.

Biisi itsessään on todella melankolinen. Kaunis, kyllä, mutta myös melko masentava. En kuule sanoja tarpeeksi hyvin, että voisin avata teille mistä kappale kertoo. Sen kuitenkin aistin, että paljon on tunnetta tungettu neljään minuuttiin. Kuuletteko kuinka loppuosan äänivallin paine poukkoilee kaikkiin ilmansuuntiin? Se haluaisi rikkoa ympäröivät seinänsä ja paeta vapauteen, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Videossa esiintyvä Hämeenlinna on minulle tärkeä paikka. Asuin siellä useita viikkoja kahden vuoden aikana n. 6-7 vuotta sitten. Videossa vilahtava hautausmaa oli lähellä kotiseutujani ja toi elävästi mieleen millainen tunnelma kaupungissa oli. Hämeenlinna, kuten Steadykin on masentava, kaunis ja täynnä seisovaa painetta, joka odottaa vapautumistaan. Se on odottanut jo vuosikaudet ja vapautumista ei näy.

En enää suostuisi asumaan Hämeenlinnassa, mutta muistot Hämeenlinnassa vietetyistä ajoista nousivat nostalgian kultaamina hetkeksi vahvasti mieleeni. Tätä musiikki kai parhaimmillaan – vie paikkoihin.

2 kommenttia kirjoitukseen Delay Trees – Steady

  1. Joonas kommentoi:

    Mitäpä siitä, video on kuitenkin uusi :) Enkä ollut sitä nähnyt! Se on myös ehkäpä paras biisi tältä levyltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.