Black Twig – Halfways

Kuva: Onni Nieminen
Kuva: Onni Nieminen

Rikon varmasti jonkinlaista blogiennätystä. Tajusin tuossa jokin aika sitten, että en ole kirjoittanut  Black Twigistä vielä kertaakaan blogiini. Olen maininnut bändin ohimennen muutaman kerran, mutten ole koskaan omistanut kokonaista palstaa yhtyeelle. Tässä nyt siis ollaan, minä ja Black Twig united as one.

Myönnettäköön, että minulla kesti melko pitkään päästä sisään ”twiggareiden” musaan. Jotenkin tiedostin, että yhtye tekee oman juttunsa todella hyvin ja kuulin musiikissa tiettyjä koukkuja joihin olisin voinut tarttua, mutta yhtyeen surinapop oli niin kaukana omalta mukavuusalueeltani, etten millään meinannut saada siitä otetta.

Mutta nyt seisomme tässä, minä ja Black Twig. Juhlimme pyhää liittoamme yhtyeen tuoreen musiikkivideon parissa. Biisi on Rosvoissa ennakkokuuntelussakin olleen Heliogramin avausraita Halfways, joka on nyt saanut kaverikseen Johanna Heikkilän ohjaaman musiikkivideon. Vuonna 1991 kuvatussa kotivideossa ryhmä ihmisiä tuijottaa merelle. Mitä näette, onko siellä miekkavalaita? Onko siellä salaisuus Black Twigin soundiin?

En valehtele ettenkö odottaisi Black Twigille vieläkin isompaa menestystä kotimaassamme. Ymmärrän kuitenkin hyvin kuinka iso kynnys ”taviksella” on tarttua yhtyeen musiikkiin, jos minullakin vanhana demosetänä oli siihen kynnystä. Hyvänä enteenä voisi kuitenkin pitää, että arvon rocktoimittaja Nalle Österman postasi innostuneen päivityksen Facebookiin yhtyeen taannoiselta Turun keikalta. Ensin Nalle, sitten muu Suomi? Aika näyttää.