Youtube: Miksi en käytä alkoholia?

Miksi sä et juo?

Kysymys, joka on minulle erittäin tuttu. Oma lähipiriinikin ehkä ensialkuun hieman naureskeli lähes seitsemän vuotta sitten tekemääni päätöstä aloittaa päihteetön elämä. Nykyään asia kiinnostaa enemmän uusia tuttavuuksia. Kuvasin Youtubeen ensimmäisen aihevideoni ja perustelin, miksi en juo alkoholia.

(Ajattelin, että postailen jatkossa varmuudeksi blogiinikin linkin aina kun uusi tubevideo ilmestyy – suunnilleen siis joka lauantai klo 12.00. Näihin postauksiin tullee vain lyhyt esitettelyteksti ellei aihe ole luonteeltaan sellainen, että koen, että sitä pitää vielä tekstimuotoisena avata enemmän.)

KERRO KOMMENTTIBOKSIIN, MIKÄ ON SINUN SUHTEESI ALKOHOLIIN JA PÄIHTEISIIN. JUOTKO, OLETKO LOPETTANUT JUOMISEN VAI ETKÖ OLE KOSKAAN ALOITTANUTKAAN?

SEURAA KALENTERIKARJUA – Instagram | Snapchat | Youtube | Twitter 

2 kommenttia kirjoitukseen Youtube: Miksi en käytä alkoholia?

  1. Anne kommentoi:

    Kiitos kiinnostavasta aiheesta! En myöskään itse käytä nykyään juurikaan alkoholia (tai muitakaan päihteitä, kofeiinia lukuunottamatta). Aikaisemmin olen juonut, ensimmäistä kertaa tosin vasta 20-vuotiaana, ja sain kyllä alkoholista positiivisiakin vaikutuksia, kuten sosiaalisuuden lisääntymistä ja yleisesti rentoutumista ja jännityksen vähenemistä. Muutaman vuoden ajan tulikin juotua usein aika paljonkin, erityisesti näiden positiivisten vaikutusten takia. Suurimpana negatiivisena puolena on kuitenkin aina ollut krapula, ja se on ollut suurin syy juomisen lopettamiseen. Krapulaoireita tulee jo pienestä määrästä, ja toisaalta jos juon, niin sitten tulee helposti juotua paljon, ja lähinnä niiden seuraavan päivän kamalien olojen takia olen todennut, että helpompi olla juomatta kokonaan.

    Aluksi juomattomuus tuntui oudolta tilanteissa, joissa oli tottunut juomaan ja muut juovat, mutta nykyään asiaa ei tule edes niin kauheasti mietittyä. Voin mennä baariin ja varsinkin tanssimaan ilman juomista, vaikka aluksi se tuntuikin hankalalta, mutta siihenkin on tottunut. Jos pitää selitettä juomattomuuttaan, niin yleensä vastauksena on krapulapelko, mikä siis onkin se suurin syy (lisäksi hyvänä puolena on rahan säästyminen). Voisin edelleen käyttää alkoholia, jos saisin vain ne hyvät puolet, erityisesti rohkeuden ja sosiaalisuuden lisääntymisen, ilman mitään jälkivaikutuksia. Mutta koska tämä ei ilmeisesti ole mahdollista, niin helpompi jättää juominen kuin kärsiä moninkertaisesti seuraavana päivänä. En siis ole täysin absolutisti, vaan juomatta lähinnä käytännöllisistä syistä.

  2. Aleksi kommentoi:

    Olen 18v nuori ja vuonna 2015 päätin, että en ikinä alotajuomista. Mielestäni alkoholi ei kuulu elämääni, enkä halua sitä elämääni. Ehkä ainoa poikkeus on ehtoollinen, mutta jotenkin se on aivan eri juttu mielestäni, senkin voin lopettaa mikäli tuntuu siltä. Suomessa pitäisi ymmärtää absolutisteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.