Viisi kovaa: Thief, Andy Burrows, Mark Ronson, Ben Howard, Gwen Stefani

unnamed-25
Bruno Mars – yksi universumin kovimmista sälleistä. Alkuperäinen kuva: http://bit.ly/1xRSfwk

Viisi kovaa on Kalenterikarju-blogin juttusarja, jossa esitellään lyhyesti viisi kovaa biisiä. Oletko tehnyt mielestäsi kovan biisin? Lähetä lyhyt esittely ja kuuntelulinkki osoitteeseen kalenterikarju@rosvot.fi ja musiikkisi saattaa päätyä blogiini. Kalenterikarjua voi seurata Facebookissa, Instagramissaja Snapchatissa (kalenterikarju). Lisäksi päivitän Spotifyssa ahkerasti KALENTERIKARJU: Parhaat biisit 2015 -soittolistaa, johon kerään kaikki omasta mielestäni kiinnostavimmat vuoden 2015 uutuusbiisit.

1. THIEF – YOU LOOK SO GOOD TO ME

Jossakin Metronomyn, N.E.R.D.:in ja Frank Oceanin välimaastossa liikkuva Thief on yhtä kuin herra nimeltä PJ Wolf. Alkuvuodesta upean 4-biisisen Closer-EP:n julkaissut Thief ihastutti etenkin pirteällä ja tuoreen kuuloisella tuotannollaan, joka yhdisteli mausteita elektronisen tanssimusiikin, indien ja popin ikiaikaisista laareista. EP:n kappaleista erityisesti tsekkaamisen arvoisia ovat kepeästi sykkivä nimibiisi, josta on kuvattu myös karkinvärinen musiikkivideo sekä pomppivampi ja raffimpi Don’t Believe You. Uusi single, You Look So Good To Me, laventaa soundipalettia sielukkaan kitararockin pariin.

2. ANDY BURROWS – AS GOOD AS GONE

Razorlightin ex-rumpalina ja We Are Scientistsin nykyisenä rumpalina ehkä paremmin tunnettu Andy Burrows on soolouransa merkeissä itselleni täysin uusi tuttavuus. Sielukasta löysäranteista retrohtavaa ja soulahtavaa jousisoitinten värittämää rockia kuunnellessa mieleen pulpahtelee mielleyhtymäkuplia The Black Keysistä, The Heavysta ja jopa Arctic Monkeysin viimeisimmästä. Ei huono! Viime kuussa julkaisu ilmeisesti kolmas sooloalbumi kantaa nimeä Fall Together Again ja sitä voi fiilistellä esimerkiksi Spotifysta.

3. MARK RONSON – UPTOWN FUNK FEAT BRUNO MARS

Englantilainen tuottaja Mark Ronson (Amy Winehouse, Adele, Bruno Mars) tarjoilee ensimmäisen maistiaisen ensi vuonna julkaistavalta neljänneltä sooloalbumiltaan. Hot Chocolate-klassikko You Sexy Thingin (1976), Chicin Le Freakin (1978) ja Princen viitoittamia teitä tepasteleva tekele funkkaa ja groovaa niin törkeän hyvin, että sen kuulleessaan tekee aina mieli rasvata itsensä kiiltäväksi ja tanssia peilin edessä itseriittoisesti ja riettaasti. Tulevaa levyä odotellessa.

4. BEN HOWARD – I FORGET WHERE WE WERE

Eteerisen kaikuisasti ja kaihoisasti itseään tulkitseva Ben Howard on itselleni täysin tuntematon lahjakkuus. Omaan makuuni tuotanto voisi olla vähän vähemmän haaveileva ja levällään, mutta toisaalta tietynlainen roso ja leväperäisyys tuo kappaleen herkkyyden hienosti esiin. Lukuisia omakustanteisia EP-levyjä tehtaillut Howard julkaisi Every Kingdom -nimisen major-debyyttinsä vuonna 2011. Toinen albumi ilmestyi vastikään ja siihen voi tutustua muiden muassa Spotifyssa.

5. GWEN STEFANI – BABY DON’T LIE

Jahas, jahas. No Doubt -yhtyeen keulilta tunnetuksi tullut Gwen Stefani tekee paluun soolouransa pariin. Aluksi ohitin kappaleen pelkällä olankohautuksella, mutta nyt sitä useampaan otteeseen kuunneltuani, olen vakuuttunut, että tämähän on erinomainen popbiisi. Gwenin edellinen soolosingle Early Winter ilmestyi vuonna 2008 – peräti kaksi vuotta kakkosalbumi The Sweet Escapen jälkeen. Baby Don’t Lie on keskitempoinen reggaepop-kappale, joka tarttuu päähän kuin purkka kenkään. Vuoden parhaita comeback-biisejä.

SEURAA KALENTERIKARJUA – Instagram: @kalenterikarju | Snapchat: kalenterikarju | Facebook | Bloglovin