Viisi kovaa: Adele, One Direction, MØ, Santa Cruz, Justin Bieber

adele-2014_112748173

Viisi kovaa on Kalenterikarju-blogin juttusarja, jossa esitellään lyhyesti viisi kovaa biisiä. Oletko tehnyt mielestäsi kovan biisin? Lähetä lyhyt esittely ja kuuntelulinkki osoitteeseen kalenterikarju@rosvot.fi ja musiikkisi saattaa päätyä blogiini. Kalenterikarjua voi seurata FacebookissaInstagramissaja Snapchatissa (kalenterikarju). Lisäksi päivitän Spotifyssa ahkerasti KALENTERIKARJU: Parhaat biisit 2015 -soittolistaa, johon kerään kaikki omasta mielestäni kiinnostavimmat vuoden 2015 uutuusbiisit.

1. ADELE –  HELLO

Kuningatar on palannut. Adelen uutta tulemista saatiin odottaa joitakin vuosia. Edellinen julkaistu Adele-biisi oli Skyfall, James Bond -tunnari vuodelta 2012, ja edellinen omaa musiikkia sisältänyt albumi 21 ilmestyi vuonna 2011. Tänään julkaistu Hello on ensimmäinen single 20. marraskuuta julkaistavalta kolmoslevyltä 25. Ja huh, mikä biisi! Ei tässä itku ole kaukana, kun tätä jylhän melankolista kertosäettä kuuntelee: ”Hello from the other side / I must’ve called a thousand times to tell you / I’m sorry for everything that I’ve done / But when I call you never seem to be home / Hello from the outside / At least I can say that I’ve tried to tell you / I’m sorry for breaking your heart / But it don’t matter it clearly doesn’t tear you apart anymore”. Vau.

2. ONE DIRECTION – PERFECT

One Directionin uusimmassa Perfect-singlessä on kielletyn hedelmän makua. Tarttuvasta instant-hittibiisistä löytyy vihjailevaa sanoitusta ja tietenkin kuvankomea pahapoika Harry Styles tatuointeineen videolla. Kalenterikarjun nuoruudessa oli kaksi poikabändiä: Backstreet Boys ja Nsync. Eihän 1D edellä mainittuja hakkaa vieläkään, mutta on tämä selkeästi paras One Direction -biisi yhdessä FOUR-levyn (2014) Steal My Girlin ja heinäkuussa julkaistun Drag Me Downin kanssa. Hyvä.

3. MØ – KAMIKAZE

Olen täysin myöhäisherännäinen :n kanssa. Toki Don’t Wanna Dance on tuttu ja se onkin ihan kelvollinen biisi. Silti vasta Major Lazerin ja DJ Snaken kanssa tehty Lean On räväytti silmäni auki. Viikko sitten ilmestynyt single Kamikaze onkin ilokseni lähempänä Lean Onia kuin Don’t Wanna Dancea. Diplon tuottama biisi on ensimmäinen single MØ:n toiselta albumilta. Toivottavasti Diplon tuottamia biisejä kuullaan levyllä enemmänkin.

4. SANTA CRUZ – LET THEM BURN

En tätä nykyä seuraa kovin aktiivisesti, mitä tapahtuu hevi- ja metalliskenessä. Santa Cruz on selkeä poikkeus sääntöön ja kirjoitinkin kundien My Remedy -sinkusta maaliskuussa. Orastava rakkaus yhtyettä kohtaan selittynee sillä, että Santa Cruz osaa kirjoittaa aivan helvetin hyviä popmelodioita. Let Them Burn menisi sekin erilailla sovitettuna hyvästä popsinkusta miltei kelle tahansa popartistille. Ja kun tuotantokin kuulostaa on näin hyvin hanskassa ei voi sanoa muuta kuin että antaa palaa!

5. JUSTIN BIEBER – SORRY

Justin Bieberin uutta Sorry-singleä ei tätä kirjoittaessani vielä Spotifysta löydy. Levyn ensimmäiselle singlelle, What Do You Meanille, tämä ei mielestäni vedä vertoja, mutta hyvä on tämäkin. Joidenkin lähteiden mukaan jopa Justin Bieber on päättänyt julkaista tulevan Purpose-albuminsa 13. marraskuuta siksi, ettei se sattuisi samalle päivälle viikkoa myöhemmin julkaistavan Adele-albumin kanssa. Sorry, Bieber. Innolla jään odottamaan, mitä Purposelle ainakin yhden laulun tehnyt Ed Sheeran on saanut aikaan.

SEURAA KALENTERIKARJUA – Instagram: @kalenterikarju | Snapchat: kalenterikarju | Facebook | Bloglovin