Tallinn Music Week 2015: TOP6 kiinnostavimmat seminaarit

Kuva: TMW.ee

Sisältöyhteistyö Fullsteam Records & Agencyn ja Tallinn Music Weekin kanssa

Minä rakastan seminaareja. Seminaarit ovat olleet usein kiinteä osa Rosvot-tärppilistojani ja olenkin tehnyt niitä Musiikki & Mediasta ja MARS -tapahtumasta. Tallinn Music Week ei ole poikkeus. Tällä kertaa tärppäsin sekä perjantailta että lauantailta kolme kiinnostavaa seminaaria, joihin kannattaa osallistua, mikäli paneelikeskustelut lainkaan kiehtovat. Koko seminaariohjelman näkee luonnollisestikin TMW:n kotisivuilta, jossa itselleen voi koota omia intressejä parhaiten vastaavan henkilökohtaisen festivaaliaikataulun.

Kirjoittelin jo aiemmin kaksi TMW-aiheista postausta: Tallinn Music Week 2015 #1: TOP5 kiinnostavimmat eestiläiset artistit ja Tallinn Music Week 2015 #2: TOP10 kiinnostavimmat bändit oudoista maista. Lisäksi olen koostanut  Spotify-soittolistan nimeltä Kalenterikarju: Tallinn Music Week 2015. Soittikselta löytyy monipuolinen paketti musiikkia kallistuen edellisissä kahdessa postauksessa nostamiini artisteihin.

PERJANTAI 27.03.2015


Klo 10.00 – 10.45 OPENING (SIRIUS)

Avajaispuheita ovat pitämässä Tallinn Music Weekin johtaja Helen Sildna, Nordean Viron konttorin pomo Petri Nikkilä sekä Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves. Suosittelen avajaisseremoniaan osallistumista ensisijaisesti jälkimmäisimmän puhujan vuoksi, sillä Toomaksen viimevuotinen puhe oli kylmät väreet nostattava ja yksi vaikuttavimpia puheita, joita olen koskaan todistanut.

Klo 13.30 – 14.30 SOME OF THE BEST PEOPLE IN THE BUSINESS – ARE WOMEN! (SIRIUS)

Musiikkibisneksen parissa työskentelee paljon naisia, vaikka ala onkin miesvaltainen. Useat kovimmista tekijöistä ovat silti naisia. Tärkeä keskustelunaihe, josta soisi puhuttavan myös MARS-tapahtumassa ja/tai Musiikki & Mediassa. Kannattaa lukea myös All Ears -blogin Miran ajatuksia aiheesta; häntä haastateltiin asiasta naistenpäivänä HumanHuman-sivustolle otsikolla Women in the Music Industry.

Anna Sjölund – LiveNation Sweden
Eva Palm – Live Nation Baltics
Anne Erm – Jazzkaar Festival
Paulina Ahokas – Tampere-talo

Moderaattori: Helen Sildna, Tallinn Music Week

Klo 14.15 – 15.15 INDIECO PRESENTS: KEEPING CALM & STAYING COOL – HOW TO RUN A SUCCESSFUL INDIE LABEL IN TODAY’S WORLD? (CAPELLA)

Kuinka indie label selviytyy ja erottuu edukseen nykypäivänä, jota hallitsevat major-yhtiöiden lisäksi sosiaalinen media, Netflix ja streaming-palvelut? Vinkkejä ja kikkoja jakelemassa joukko raudanlujia indie-ammattilaisia.

Katie Garcia – Secretly Group (Jagjaguwar, Dead Oceans, Secretly Canadian)
Nils Bernstein – Matador Records
Jonas Sjöström – Playground Music Group
David Cawley – FatCat Records
Bruno Roze – I Love You Records

Moderaattori: Niko Kangas, Fullsteam Records

Klo 16.00 – 17.00 21ST CENTURY MANAGEMENT – WHAT IS REQUIRED FROM A MODERN MANAGER IN THE PLANNING OF ARTISTS’ CAREERS (SIRIUS)

Mikä on managerin merkitys? Mihin tämän päivän rockbändi tai artisti tarvitsee manageria? Minkälaisia työkaluja kuuluu hyvän managerin työkalupakkiin? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saataneen vastauksia tässä seminaarissa.

Jake Beaumont Nesbitt – International Music Managers Forum
Olga Tuszewska – manageri (Brodka)
Simon Napier-Bell – manageri (Yardbirds, Marc Bolan, Japan, Wham!)
Marie Dimberg – manageri (Roxette)
Toomas Olljum – manageri (Ewert and the Two Dragons)
Scott Cohen – manageri (Raveonettes, Dum Dum Girls)

Moderaattori: Anna Hildur Hildibrandsdottir, Nomex

LAUANTAI 28.03.2015

Klo 11.00 – 12.00 FREE, PREMIUM, FREEMIUM? (SIRIUS)

Digitalisaatio ja digitaalinen murros ovat tätä päivää. Anttilat ja Stockmannit pudottavat fyysisiä äänitteitä ja elokuvia valikoimistaan, Stupido ja monet muut pienet levykaupat sulkevat oviaan. Millä tavoin streaming-palvelut paikkaavat tilannetta? Mistä digimusiikin raha tulee ja minkälaisista malleista? Onko oikeaa tai väärää mallia? Onko Spotifyn 10€ kuukausimaksu tarpeeksi vai liian vähän? Milloin Spotify siirtyy maksulliseksi? Onko yhtiön tulevaisuuden näkymissä user centric -malli? Entäpä Pandora ja Tidal?

Scott Cohen – Orchard
Trond Tornes – Phonofile
Jonas Sjöström – Playground Music
Lisa Cronstedt – IFPI Sweden
Sirke Salovaara
 – Teosto

Moderaattori: Shain Shapiro, Sound Diplomacy

Klo 12.30 – 13.30 THE FIRST ESTONIAN MUSIC INDUSTRY AWARDS TOOK PLACE A WEEK AGO. MEET THE KEY PLAYERS: FESTIVALS, PROMOTERS, RECORD COMPANIES. (CAPELLA)

Eestissä on vietetty vastikään ensimmäistä musiikkialan palkintojenjakogaalaa. Tämä ei ohjelman mukaan taida olla paneeli, mutta erityisen kiinnostavalta vaikuttava ohjelmanumero ja ainutlaatuinen tilaisuus tavata ja verkostoitua eestiläisten alan ammattilaisten kanssa.

Klo 15.00 – 16.00 THE FUTURE OF MUSIC RADIO (VEGA)

Mikä on radion tulevaisuus Spotifyn ja muiden streaming-palveluiden aikakaudella? Kuka kuuntelee radiota ja miksi? Mitä kuulijat odottavat tulevaisuuden radiolta? Keskustelussa käytäneen läpi on demand -palveluita, podcasteja, kuluttajalähtöisempää radion tekemistä ja kuratoinnin merkitystä.

Jan Sneum – Euroradio Eurosonic Group
Jon Rust – NTS Radio
Chris Douridas – KCRW

Moderaattori: Maarja Merivoo-Parro, Raadio 2

SEURAA KALENTERIKARJUA – Instagram: @kalenterikarju | Snapchat: kalenterikarju | Facebook | Bloglovin