Tallinn Music Week 2016: TOP6 syytä osallistua Tallinn Music Weekille

tmw-og-image

Yhteistyössä Fullsteam Records & Agency ja Tallinn Music Week

Ai että. Tallinn Music Week täyttää tänä vuonna jo komeat kahdeksan vuotta. Kahdeksasta vuodesta kolme viimeisintä olen ollut Kalenterikarjuna paikan päällä segoilemassa ja varsinkin viime vuotinen ekskursio sai minut vakuuttumaan siitä, että TMW on The Festari kevätkaudella, jota ei tod. kannata missata. 28.3.-3.4. järjestettävä kaupunkifestivaali kätkee musiikillisen ohjelmistonsa lisäksi sisäänsä myös TMW Tastes, TMW Talks ja TMW Arts -kokonaisuudet ja City Stage -ilmaiskonserttisarjan, eikä öölihifistelijöitä haitanne sekään tieto, että samaan aikaan vietetään Tallinn Craft Beer Weekend -pienpanimofestivaalia. Uutuutena tänä vuonna mukana on myös Design Market, jossa esitellään alueen uudet ja ajankohtaiset suunnittelijat.

Omia fiiliksiäni viime vuoden festareista voi käydä yytsimässä tuhdista lukupaketista nimeltä Tallinn Music Week 2015: Kalenterikarjun megalomaanisen definitiivinen loppuraportti, osat 1-3. Osat luettavissa täältä, täältä ja täältä. Tämänkertainen postaus toimikoot johdatuksena TMW:hen, josta tulossa lisää tärppäyksiä lähiviikkoina.

TOP 6 SYYTÄ OSALLISTUA TALLINN MUSIC WEEKILLE

p1070587

1. KOKONAISUUS

TMW on ennen kaikkea kokonaisuus. Musiikki, ruoka, arkkitehtuuri, keikkapaikat, bileet, kansainvälisyys, uudet tuttavuudet, verkostoituminen, keväinen Tallinna, Depeche Mode Baar, Leib, Vegan Restoran V, Kultuurikatel, Telliskiven alue… TMW on tapahtuma, jossa on sitä jotain. Tuntuu, että koko kaupunkiin leviää festivaalin ajaksi taianomainen fiilis, jonka päättyminen tuottaa ainakin itselleni joka vuosi kaikista pahimmat festivaalikrapulat.

p10706301img_12191

2. MUSIIKKI

Tänä vuonna TMW:hen osallistuu 200 bändiä tai artistia 31 maasta. Musiikkigenrejä on laidasta laitaan: saman illan aikana on mahdollista parhaimmassa tapauksessa päästä kuulemaan virolaista klassista musiikkia, valkovenäläistä postpunkia tai israelilaista folkrockia. Erityisesti suosittelen ottamaan haltuun ennakkoon hieman oudommilta tuntuvat keikat ja astumaan rohkeasti omalle epämukavuusalueelle – omista kokemuksistani parhaimpia viime vuonna olivat kuvassa näkyvät kotikeikat sekä klassisen musiikin reivit. Oma jännä fiiliksensä on myös katsoa vieraalla maaperällä kotimaisia artisteja. Suomalaisista akteista TMW:ssä tänä vuonna mukana ovat muun muassa Alex Mattson, Death Hawks, Jaakko Eino Kalevi, Have You Seen The Jane Honda Aerobic VHS?, Hisser, Elifantree, Mokoma, Stamina, The Hearing ja Noah Kin.

p10707011

3. RUOKA

Tallinnassa on erinomaisia ja tasoonsa nähden huokeita ravintoloita miltei joka nurkassa. Yllä oleva viime vuotinen kuva on Leib-ravintolasta, jota suosittelen kaikille varauksetta. TMW Tastes-tapahtumaan osallistuu Leibin lisäksi tänä vuonna 23 hyvinkin erilaista ravintolaa, joista on TMW:n aikaan saatavilla keittiömestareiden erikoismenuja sekä alennuksia, ja joiden valintakriitetereitä ovat määrittäneet ainoastaan sanat ”maku” ja ”tuoreus”: August, Bollywood, Gloria, Gotsu, Kaerajaan, Kaks Kokka, Klaus, Kolm Sibulat, Kuldmokk, Manna La Roosa, MEKK, Mimosa, Monaco, Moon, Noa, NOP, Ribe, Salt, Tuljak, Tokumaru, Umami, Vegan Restoran V, Von Krahli AED. Itse ehdin todeta hyväksi viime vuonna Foody Allenin, jonka rennossa street gastro -konseptissa yhdistyivät niin falafelit kuin aasialaissävyisemmät keittoruoat. Paikasta saa myös burgereita, voileipiä ja ties mitä kaikkea kohtuulliseen 3-10€ hintaan. Niin ikään kehuttuja ruokapaikkoja ovat Alexandre Georgesin omistama ranskalaisrafla Frenchy, aasialaismesta Lendav Taldrik, gluteenittomia herkkuja tarjoileva Kivi Paber Käärid sekä #KOVAAPASKAAJukan haippaama F-hoone.

img_1019 img_1245

4. MILJÖÖ

Aijaijai. Keväinen Tallinna (tätä ei voi kylliksi korostaa) ja auringonpaiste. Historian havinaa vanhassa kaupungissa, industrialismia Kultuurikatelin (ylempi kuva kahdesta ylläolevasta) vanhassa teollisuushallissa (jossa järjestettiin viime vuonna ne sellisti ja tuottaja Brendan Jan Walshin ideoimat klassisen musiikin reivit ja jossa on kuvattu osittain Andrei Tarkovskin Stalker) sekä Baltian hipsterein kaupunginosa Telliskivi. Tärppikeikkapaikaksi suosittelen Erinevate Tubade Klubia (alempi kuva kahdesta ylläolevasta).

img_1108

5. SEMINAARIT

Voin sanoa ihan rehellisesti, että mikäli olet käynyt Suomessa Musiikki & Mediassa Tampereella ja/tai Seinäjoen MARS-tapahtumassa, on TMW muutamaakin astetta kansainvälisempi ja tietyllä tapaa kovatasoisempi tapahtuma, jossa avajaispuheen pitää perinteisesti Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves ja seminaaripöydissä ovat istuneet muun muassa Raveonettesin ja Dum Dum Girlsin manageri Scott Cohen, FatCat Records -pomo David Cawley (mm. Sigur Rós, Múm, Animal Collective) ja Jonathan Fosters AKA Jonathan from Spotify. Suosittelen.

6. EDULLISUUS

Festivaalipassia voi havitella 50€ hintaan täältä ja delegaattipassia 220€ hintaan täältä 21. maaliskuuta saakka, minkä jälkeen lippujen hinnat kallistuvat. Festariin osallistuminen ei siis todellakaan kallista ja mikä parasta, opiskelijat saavat delegaattipassin -50% hintaan.

28.3.–3.4. TMW Tastes, TMW Talks
29.3.–3.4. TMW Arts
30.3.–2.4. CityStage
31.3.–2.4. Music Festival (Main Festival Programme)
1.4. Creativity for Change Forum
1.–2.4. TMW Music Industry Conference, Tallinn Craft Beer Weekend
2.–3.4. Design Market

SEURAA KALENTERIKARJUA – Instagram | Periscope | Snapchat: @kalenterikarju | Youtube | Twitter