Tallinn Music Week 2015: TOP10 kiinnostavimmat bändit oudoista maista

TMW_landscape

Sisältöyhteistyö Fullsteam Records & Agencyn ja Tallinn Music Weekin kanssa

Seitsemättä kertaa tänä vuonna järjestettävää Tallinn Music Weekiä juhlitaan tällä viikolla (25.-29.3.2015). Kirjoittelin Kalenterikarjuun reilu viikko sitten postauksen Tallinn Music Week 2015 #1: TOP5 kiinnostavimmat eestiläiset artistit, jossa nimensä mukaisesti käytiin läpi viisi mielenkiintoisinta isäntämaan bändiä ja artistia. Tällä kertaa sukelletaan houkuttelevimpien oudoista maista (eli maista, joiden musiikkikulttuuri ei ole suomalaisille välttämättä hirveän tuttua) tuleviin bändeihin.

Tallinn Music Week -aiheisia postauksia Rosvoissa ovat tähän mennessä allekirjoittaneen lisäksi julkaisseet Glue-blogin Eduardo (Finland at Tallinn Music Week 2015) ja #Kovaapaskaa-blogin Jukka (7 pointteria #TMW2015:lle! ja Tärppilistaa #TMW2015:lle!), joten kannattaa käydä tsekkaamassa nekin tekstit, jos TMW yhtään houkuttelee. Ja festivaalilippujahan voi ostaa edelleen Tiketistä, jos viime hetken irtiotto arjesta kiehtoo.

Postauksissa esiteltyjen artistien lisäksi olen koostanut TMW-artisteista Spotify-soittolistan nimeltä Kalenterikarju: Tallinn Music Week 2015 eli sitä kautta voi ja kannattaakin tutustua artistitarjontaan.

1. ON-THE-GO (RUS)

Vuonna 2008 Togliattissa alun alkaen perustettu veljespari Max ja Yura Makarychevin johtama venäläisbändi perustettiin nykymuotoisenaan uudestaan Moskovassa vuonna 2010. On-The-Go on musiikillisesti päräyttävä coctail länsimaista indiepopmusiikkia, slaavilaista kaihoa sekä ultraviileää konepohjaista soundia. Viime vuonna julkaistuun Young Hearts -kokopitkään voi tutustua myös Spotifyssa.

Torstai 26.03.  klo 21.30SINILIND / A

2. MOONLIGHT BREAKFAST (AT)

Itävallasta tuleva Moonlight Breakfast on hämmentävä bändi. Carry Me kuulostaa rupisemmalta ja akustisemmalta Gorillazilta, johon on sotkettu muistumia neosoulista ja Nuspirit Helsingin raukeasta lattejazzista. Menevämpiä retrosoulahtavia tunnelmia tarjoaa taas musiikkivideonakin julkaistu Shout.

Lauantai 28.03. klo 23.30ROCK CAFÉ

3. SUPER BESSE (BY)

Mistäs muualtakaan autenttisen cool postpunk-bändi tulisi kuin Minskistä, Valko-Venäjältä? Super Besse kuulostaa hienostuneen ranskalaiselta, pidättelevän kiimaiselta sekä kylmäkiskoisen maaniselta. Nykivä soittotyyli muistuttaa Franz Ferdinandia ja Joy Divisionia.

Torstai 26.03. klo 22.30 | SINILIND / A

4. CABADZI (FR)

Cabadzi, ranskaksi itseään ilmaiseva bändi Nantesista, on kolmen ikämiehen ryhmittymä, joka yhdistelee sujuvasti vihaista Rage Against the Machinen, Kwanin ja Don Johnson Big Bandin äpärälapselta kuulostavaa hiphopia, akustisia soittimia ja chansonia. Olivier ”Lulu” Garnierin (laulu), Jonathan ”Jo” Bauerin (kitara, basso) ja Victorien ”Vikto” Bitaudeaun (beatbox, syntetisaattorit, ukulele) muodostama bändi julkaisi Digère et Recrache -debyyttinsä vuonna 2012, minkä jälkeen se on kiertänyt festivaaleilla kuten Le Printemps de Bourges, Les Francofolies de La Rochelle ja Paleo Festival. Uusin Plus Sombre -niminen EP julkaistiin reilu viikko sitten.

Lauantai 28.03. klo 20.00DAF STUDIO
Lauantai 28.03. klo 22.00 | VON KRAHL / UPSTAIRS

5. LOLA MARSH (IL)

Israelilainen folk-duo Lola Marsh on oikeassa elämässäkin pariskunta. Eva & Manu, anyone? Gil Landaun (kitara, laulu) ja Yael Shoshana Cohenin (laulu, ukulele, perkussiot) ympärille kääriytyvä yhtye on yksi eniten odottamistani TMW-artisteista. Muun muassa Primaverassa ja Pohovassa esiintynyt akustisvoittoinen bändi kuulostaa Devendra Bannhartin ja Joni Mitchellin risteymältä.

Perjantai 27.03. klo 17.30HOMEART
Perjantai 27.03. klo 00.00VON KRAHL / DOWNSTAIRS

6. CARNIVAL YOUTH (LV)

Latvialainen neo-folk/indiebändi Carnival Youth kuulostaa 2000-luvun puolivälin tansittavalta kitaraindieltä ja onnistuu oikeastaan kuulostamaan yllättävän raikkaalta buumin laannuttua. Nuori bändi on ehtinyt valloittaa jo seuraavat festivaalit: The Great Escape, Sziget, Positivus, Open’er, Reeperbahn Festival, Waves Vienna, Lost in Music ja Eurosonic. Ehkä TMW:ssä bändi valloittaa myös sinut? Helmikuussa julkaistu kokopitkä No Clouds Allowed löytyy Spotifysta.

Perjantai 27.03. klo 01.30ROCK CAFÉ

7. LAIKA SUNS (LV)

Niin ikään Latviasta ponnistava Laika Suns on nelihenkinen rockbändi, joka kiinnitti huomioni sen vuoksi, että se kuulostaa hämmästyttävästi eestiläiseltä Marten Kuningasilta joskin äänikuvaa modernisoittaa (onko se sana?) syntetisaattori ja yleisilme on selkeästi enemmän rock. Löytyy vivahteita brittipopista, hip hopista ja Led Zeppelinistä. Yksi eniten odottamistani TMW-bändeistä. Latvian Kashmir?

Lauantai 28.03. klo 21.00 | KINO SÕPRUS

8. JULIA MARCELL (PL)

Julia Marcell on Berliinissä asuva puolalainen lauluntekijä, tuottaja, säveltäjä ja multi-instrumentalisti, jonka musiikissa kättä lyövät punk-estetiikka, rockmusiikin eri vuosikymmenet ja indiepop. Mieleen nousevat niin The Sounds, Blondie kuin Patti Smithkin. Muun muassa SXSW:ssä, Eurosonicissa, Reeperbahn Festivalilla, CO-POP:issa ja Open’er Festivalilla keikkaillut Marcell on vahva suositus varsinkin kaikille Anna Calvista pitäville.

Perjantai 27.03. klo 22.00SINILIND / A

9. REPETITOR (RS)

Repetitor on postpunkia, garagerockia ja alternative rockia yhdistelevä trio Belgradista, Serbiasta. Heräsikö kiinnostus? Niin minullakin. Balkanin alueen ns. new serbian scene -bändeihin lukeutuva Repetitor on julkaissut tähän mennessä kaksi albumia, Sve što vidim je prvi put (2008) ja Dobrodošli na okean (2012), ja keikkaillut Szigetissä, Exitissä, Eurosonicissa ja Wavesissa. Luvassa lienee sukat jaloista pyöräyttävä hikinen rockshow.

Perjantai 27.03. klo 02.00SINILIND / A
Lauantai 28.03. klo 19.00SFÄÄR OUTLET

10. BA. (LT)

Liettuasta ponnistava Ba. kuulostaa yhdistelmältä Tony Hawk’s Pro Skater -pelisarjan ensimmäistä ja toista soundtrackia. Toisin sanoen bändin musiikki kuulostaa alternative rockilta ja punkilta, jossa voi kuulla kaikuja Suicidal Tendenciesistä, Millencolinista ja Papa Roachista. Jos ahdistunut ja angstinen punkrock on sinun juttusi, on Ba. sinun bändisi.

Lauantai 28.03. klo 15.15MUST PUUDEL
Lauantai 28.03. klo 01.00ERINEVATE TUBADE KLUBI / HALL
SEURAA KALENTERIKARJUA – Instagram: @kalenterikarju | Snapchat: kalenterikarju | Facebook | Bloglovin