Sininen hetki Uunisaaressa

IMG_0064

Auringonlasku Eiran rannassa.

Jossain vaiheessa bloggaajan on käytävä se keskustelu. Tarkoitan tietenkin keskustelua siitä, miten lähipiiri, ystävät, perhe ja se kaikista tärkein ihminen, jonka kanssa omaa arkeaan jakaa, näkyvät ja kuuluvat blogissa. Tänään kävin ensimmäisen näistä keskusteluista – sekä itseni että tyttöystäväni kanssa.

Ennen kuin aloin kirjoittaa Kalenterikarju-blogia olin puhunut bloggaamisesta tyttöystäväni kanssa, heittänyt ikään kuin ajatuksen ilmoille. ”Mä en sitten aio ottaa susta mitään asukuvia. Saat hankkia oman valokuvaajan sitä varten!”, hän nauroi, kun kerroin, että olin ajatellut, että olisi jännittävää kokeilla, olisiko minusta lifestyle-bloggaajaksi. Nauratti se ajatus minuakin silloin… okei, naurattaa se vielä tänäkin päivänä. Siis minä – lifestyle-bloggaaja! Ajattelen kuitenkin, ettei tämä nyt niin vakavaa ole, sillä itselleen pitää pystyä nauramaan (kuka tahansa minua Instagramissa seuraava voinee yhtyä tähän ajatukseen).

IMG_0136

Ensimmäinen tyttöystäväni minusta ottama ”asukuva”. Päällä viime kesänä Makian alennusmyynnistä ostamani Original Raglan Parka -takki. Pipo ja kaulaliina saatuja – merkeistä ei minkäänlaista hajua.

Ajauduimme tyttöystäväni kanssa tähän bloggaamiskeskusteluun tänään hieman varkain. Olimme jo jonkinlaiseksi perinteeksi muodostuneella sunnuntaikävelyllämme – tällä kertaa Uunisaaressa, jossa meidän oli tarkoitus käydä kesällä, mutta johon saakka emme koskaan päässeet.

Pitkästä aikaa meillä oli kävelyllä mukanamme myös kamera. Tyttöystäväni otti kuvia – myös minusta – jolloin kysyin, että jos haluaisin käyttää hänen ottamiaan kuvia blogissani, miten merkitsisin kuvaajan nimen. Hän oli sitä mieltä, että voin mainita hänen nimensä (jep, nyt se löytyy blogin kuvaussarakkeesta oikealta, jota päivitin tänään muutenkin hieman uskottavampaan muotoon).

Omassa päänsisäisessä keskustelussani pohdin tänään, mitä kaikkea voin ja haluan kertoa ja paljastaa omasta elämästäni. Mikä on liikaa? Mikä on liian vähän? Onko olemassa näiden kahden välistä täydellistä balanssia? Vaikeita kysymyksiä. Keskustelu pääni sisällä jatkuu edelleen.

IMG_0147

Helsinki Uunisaaresta käsin.

Palaan vielä lopuksi sunnuntaikävelyyn, joka tällä kertaa itse asiassa liittyykin sopivasti päänsisäiseen keskusteluun. Tyttöystäväni kertoi nimittäin kävelyllä, että eräs yhteinen ystävämme oli tehnyt hiljattain itselleen 5-vuotissuunnitelman ja 10-vuotissuunnitelman: 5 vuoden kuluttua hänellä on koira, 10 vuoden kuluttua hän omistaa veneen (erinomaisia suunnitelmia kumpikin, sanoisin). Hän kysyi myös, mitkä ovat omat suunnitelmani kyseisille ajanjaksoille. En osannut vastata, mutta jäin pohtimaan asiaa. Nyt jo kävelyltä kotiuduttuani osaan listata muutaman asian molempiin vuosisuunnitelmiini:

Kalenterikarjun 5-vuotissuunitelma

– Olen valmistunut kulttuurituottajaksi
– Minulla on vakituinen työpaikka musiikkibisneksen parissa
– Minulla on oma koira (esimerkiksi Hesyltä adoptoitu sekarotuinen pienehkö terrieri)
– Minulla on oma lapsi (ei tarvitse olla biologinen, joskin adoptoiminen haastavahko prosessi)
– Olen matkustellut paljon (toivottavasti ainakin kaksi seuraavista: USA, Islanti, Uusi-Seelanti, Japani)
– Minulla on lähelläni samat upea ystävät ja perheenjäsenet kuin tälläkin hetkellä

Kalenterikarjun 10-vuotissuunitelma

– Olen arvostettu ja asemani vakiinnuttanut tekijä omalla alallani
– Olen asunut ainakin lyhyen ajanjakson ulkomailla (esimerkiksi Ruotsissa)
– Minulla on kaksi lasta
– Minulla on oma asunto (josta maksan itseni kipeäksi, mutta olen onnellinen)
– Minulla ei ole edelleenkään ajokorttia, eikä kolmas maailmansota ole syttynyt

Niin. Päänsisäinen keskustelu velloo kiivaana. Tänään halusin jakaa omasta elämästäni nämä asiat. Mielestäni yksi ihmisen tärkeimpiä asioitaan ovat hänen unelmansa. Minä en käytä aikaani unelmointiin – minä käytän aikaani siihen, että elän unelmiani tosiksi.

PS. Olin eilen katsomassa uuden lempiartistini Veronica Maggion keikkaa Circuksessa. Täydellisen maaginen jälleen, vaikkei aivan yhtä hyvä kuin tänä kesänä Ruisrockissa. Laitetaan siis loppuun vielä yksi suosikkibiiseistäni Hela Huset, jossa mukana toinen lempiartistini, Håkan Hellström.

SEURAA KALENTERIKARJUA – Instagram: @kalenterikarju | Snapchat: kalenterikarju | Facebook | Bloglovin

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.