Single: Antti Tuisku – Party (papiidipaadi)

12373309_10156303757380453_2912609333882884223_n

Okei. Vuoden 2015 top 100 parhaimpien biisien listaaminen on pakko keskeyttää siksi aikaa, että voimme käsitellä Suomen suurimman poptähden uuden singlen. Kuten joku Kalenterikarju-blogia vuonna 2015 lukenut on saattanut huomata, on Antti Tuisku kohonnut tämän blogin blogatuimmaksi artistiksi. Blogin Tuisku-vuosi alkoi, kun kirjoitin tammikuussa 20 odotetuinta albumia vuodelle 2015 -postauksen. Rankkasin tuolloin Tuiskun tulevan albumin vuoden odotetuimmaksi kotimaiseksi levyksi seuraavin saatesanoin: ”Yllätyitkö ykkössijasta? Hyvä. On myönnettävä, etten ole seurannut Antti Tuiskun uraa hirveän tarkkaan. Olen aina rakastanut kylläkin En halua tietää -biisiä ja soittanut sitä joskus ensimmäisellä Mehudisco-klubillakin. Minulla on ollut etuoikeus kuulla jo muutamia tulevan levyn kappaleita niiden työstövaiheessa ja vaikka tämä varmastikin kuulostaa kummalliselta, on sanottava, että kaikista eniten vuoden 2015 kotimaisista julkaisuista odotan Antti Tuiskun tulevaa albumia. No doubt. Ymmärrätte varmasti, kun kuulette materiaalia.

Sittemmin Tuiskun Peto on irti -single on käsitelty Viisi kovaa: Saturday, Monday, Ibeyi, Pekko Käppi, Gasellit, Antti Tuisku -postauksessa, Blaablaa (en kuule sanaakaan) -single omassa tekstissään ja En kommentoi -albumi omana kirjoituksenaan. Eilen julkaistussa Top 100 parasta biisiä 2015 (sijat 70-61) -blogitekstissä Keinutaan feat. VilleGalle komeili sijalla 61. Myönnettäköön – olen pahimman luokan tuiskuttaja. Ei voi mitään. Hyvä on musa on hyvää musaa!

Kuva: Jenni Gästgivar
Kuva: Jenni Gästgivar

PARTY (PAPIIDIPAADI)

Antti Tuiskun uusi single, Party (papiidipaadi) feat. Nikke Ankara, iskeytyy eetteriin samana (tai itse asiassa seuraavana) päivänä, kun tieto huhtikuisesta Hartwall Areenan keikasta on uutisoitu. Ei kai siinä muunlaisissa tiloissa voi ollakaan kuin ”party papiidipaadi”! Asiaan. ”Ana Tuden” uutukainen ruoskaa biitillään aggressiivisesti kuin niskaan hengittävä pomo. Onneksi maailmoja syleilevän kertosäkeen ensimmäisellä puolikkaalla voidaan näyttää ainakin mielikuvatasolla pomolle kesoa ja heittää koko Hartwallin täydeltä kädet kattoon (”oon painanut aivan liian pitkää päivää / ja tänä iltana on silleen et kukkaan ei nää / nuppi kiinni poppi päälle aivot narikkaan / villasukkaa Tuisku rokkaa soolobailataan”). Mie oon raatanut ja mie oon ansainnut tämän! Melodisen breikin jälkeen isketään vielä hokeva krebausvaihde silmään (”ja kun mä vihdoin pääsen himaan mä oon ihan et party papiidipaadi”). Tuiskun En kommentoi -levyn julkaisustrategiassa eniten on nostettava hattua visionääriselle sinkutukselle: vahva puolesta ja vastaan -reaktio ja WTF-momentum levyn ensimmäisellä Peto on irti -sinkulla, heti perään lällättävänä reaktiona edelliseen Blaablaa (en kuule sanaakaan) toisena singlenä, heinäkuun puolivälissä trooppinen kesäsinkku Keinutaan ja mahtiballadi Hiton pelkuri luomaan syksyistä kontrastia. Kirsikkana kakun päälle Vain elämää -kauden paras versiointi Vicky Rostin Sata salamaa -klassikosta. Ja nyt vielä tämä Party (papiidipaadi) -sinkku Hartwall-julkistamisen yhteyteen. Nerokasta. Olen fani. Nähdään tuiskuttajat Hartwall Areenalla!

SEURAA KALENTERIKARJUA – Instagram | Periscope | Snapchat: @kalenterikarju | Youtube | Twitter