Päiväkirja: Leikitäänkö kirjainleikkiä?

IMG_9739

Rakas päiväkirja. Tänään ajattelin kertoa hieman itsestäni. Tiedän. Kerroin jo pikkiriikkisen Kalenterikarju esittäytyy -aloituspostauksessa. Nyt ajattelin kertoa hieman lisää itsestäni kirjainleikin muodossa, jonka bongasin Annukka Juulian blogista.

K NIIN KUIN KAIKU ENTERTAINMENT

Tärkeä osa elämääni. Työidentiteettini. Sen lisäksi, että opiskelen täysipäiväisesti kulttuurituottajaksi Metropoliassa, olen muutaman päivän viikossa toimistolla. Erittäin mahtava, tiivis ja kunnianhimoinen työyhteisö ja hienoja artisteja. Unelmatyöni!

Näyttökuva 2014-11-13 kello 13.18.04

Screenshot Kaiku Entertainmentin kotisivuilta.

A NIIN KUIN AIKUINEN

Työn ulkopuolella olen tosi huono aikuinen. En muista syödä aamupalaa, valvon liian myöhään, jätän liian usein kotityöt tekemättä. Tiedän liian vähän historiasta, yhteiskunnasta ja politiikasta. Toivon usein, että olisin edelleen lukiossa, vaikka lukioaikana halusin vain pois lukiosta. Teininä oli kauheaa, mutta teininä oli helpompaa.

L NIIN KUIN LEIGH, MIKE

Mike Leigh on lempielokuvaohjaajani. Ohjannut useita hienoja elokuvia kuten Naked (1993), Topsy-Turvy (1999), Kaikki tai ei mitään (2002), Vera Drake (2004) ja Happy-Go-Lucky (2008). Ensimmäinen Leighin ohjaama elokuva, jonka näin, oli kuitenkin Vuosi elämästä (engl. Another Year, 2010), jonka näin aikanaan tuoreeltaan Kino Engelissä. Sinänsä arkinen elokuva on syvästi inhimillinen, älykäs, hauska ja koskettava. Nykyään lempielokuvani.

E NIIN KUIN EI PÄIHTEILLE

En käytä huumeita, juo alkoholia tai polta tupakkaa. Lopetin alkoholin ja tupakan vuoden 2009 syksyllä – hieman sen jälkeen, kun täytin 20 vuotta. Syitä oli useita, päällimmäisenä se, ettei alkoholi yksinkertaisesti tuonut minulle hyvää fiilistä ja iloista nousuhumalaa, vaan se nosti esiin pimeitä puoliani. Tuli mokailtua usein ja välillä pahastikin, mutta se on mennyttä elämää ja olen asian kanssa nykyään sinut. Loppuaikoina alkoholin kanssa yksikin tuoppi toi oitis mukanaan morkkiksen. Ei siis vain ole minun juttuni. Toisaalta, juon kyllä kahvia, teetä ja energiajuomia – ovatko ne päihteitä?

N NIIN KUIN NEUROOSIT

Olen oman elämäni Woody Allen. Minulla on esimerkiksi supertaipuisat korvanlehdet, joita taivuttelen, jotta korvien viileys tasoittuisi. Inhottavinta, mitä tiedän, on se kun on flunssa ja korvat ovat tukossa (liittyy myös lentämiseen). Ja ulkona on mahdotonta olla syksyisin ilman pipoa tai hattua, koska kun korvani kylmettyvät, saan helposti päänsäryn. Olen siis tarkka korvistani. Lisäksi naksuttelen niveliäni, pidän kynteni aina tosi lyhyenä ja pyydän usein anteeksi, kun aivastan. En tiedä miksi, mutta se on refleksinomaista.

T NIIN KUIN TASA-ARVOINEN AVIOLIITTOLAKI

Kannatan.

Alkuperäinen kuva: Setan Rakkaudenosoitus tasa-arvoiselle avioliittolaille –Facebook-tapahtumasta.

E NIIN KUIN EPÄMUKAVUUSALUE

Kun olimme reilaamassa tyttöystäväni kanssa toissa kesänä, sovimme, että teemme joka päivä yhden asian, jolla uskaltaudumme pois omalta mukavuusalueeltamme. Olen yrittänyt adoptoida tätä elämäntyyliä arkielämäänikin, mutta toistaiseksi tulokset ovat olleet laihoja. Turhan usein tulee tehtyä samoja valintoja, käytyä samoissa paikoissa, kokattua samoja ruokia. Uuden vuoden lupaukseni etukäteen: aion olla jatkossa enemmän epämukavuusalueella, koska se on juurikin se erityinen alue, jossa kaikki kiinnostava tapahtuu.

R NIIN KUIN RAKKAUS

Ennen kuin tapasin nykyisen tyttöystäväni, olin seurustellut kaksi kertaa vakavasti. Okei, jotkut saattaisivat sanoa, ettei niitä voi laskea vakaviksi suhteiksi, koska olen esimerkiksi ollut niin nuori. Paskanvitut. Kyllä teini-iässä seurustellaan jo vakavasti. Ainakin minä! Olen aina seurustellut sellaisella mentaliteetilla, että tämän tyypin kanssa vietän loppuelämäni. Naiivia? Ehkä. Konservatiivista? Ehkä. En vain osaa kuvitella, että treffailisin kivoja tyttöjä ilman… hetkinen, pitäisikö tämän kohdan olla sittenkin S niin kuin sitoutuminen? Olen vahvasti on-off -tyyppi ja sitoudun juttuihin aina täysillä – oli sitten kyseessä projekti, työ, harrastus tai parisuhde. PS. Rakkaus on maailman hienoin asia.

I NIIN KUIN INNOSTUMINEN

Minut saa innostumaan todella helposti. Ja kun innostun, minua ei pysäytä mikään!

K NIIN KUIN KALENTERIKARJU

No hei – totta kai! Kalenterikarju on ystäväni Wincave-blogista ja internetistä tutun Laurin keksimä lempinimi, joka alkoi elää omaa elämäänsä. Ajattelen, että kalenterikarjuuteen liittyy positiivinen elämänasenne, muiden kehuminen, terve itseironia, liikunta ja tietenkin selfiet.

IMG_0357

Metroseksuaalin ja metsuriseksuaalin risteytys, Kalenterikarju.

A NIIN KUIN AMERIKKA

Pitäisiköhän tätä nyt vielä turuilla ja toreilla kuulutella? No, sanotaan, että kovasti olisi tavoitteena lähteä ensi kesänä Amerikkaan. West Coastilla olisi tarkoitus majailla. Toivottavasti suunnitelma onnistuu. Peukut pystyssä!

R NIIN KUIN RUOTSI

Minulla on salainen ihastuksen kohde ja se on Ruotsi. En osaa ruotsia niin hyvin kuin haluaisin, mutta toivoisin, että asuisin vielä joskus edes lyhyen aikaa Ruotsissa. Olin lähdössä Ruotsiin vaihtoon ensi keväänä, mutta sitten kohtalo asetti kapuloita rattaisiin ja jäänkin Helsinkiin. Pidän paljon ruotsalaisista elokuvista (Ingmar Bergman ja Roy Andersson etunenässä) ruotsiksi laulavista artisteista. Varsinkin vanha Kent, Markus Krunegård, Veronica Maggio ja Håkan Hellström aiheuttavat kylmiä väreitä. Pahin pettymykseni elämässä on, etten syntynyt suomenruotsalaiseksi. No, ehkä hei sitten seuraavassa elämässä!

J NIIN KUIN JUOKSEMINEN

J-kirjaimelle ei ollut mitään muuta kilpailevaa vaihtoehtoa. Minulla ei ollut minkäänlaista historiaa liikunnan kanssa ennen kuin aloin juosta. Muistaakseni laitoin lenkkitossut jalkaani ensimmäisen kerran vuoden 2008 tienoilla. Nykyään juoksen joka viikko noin 20 kilometriä. Cooperin testissä juoksin kesällä 2,81 km, 5 km matka taittuu parhaimmillaan ajassa 23 min 7 s ja 10 km matka ajassa 48 min tasan.

U NIIN KUIN ULLA-LENA LUNDBERG

Olisin voinut laittaa yhtä hyvin myös U niin kuin ulkomaat, sillä matkustelu ja eri kulttuurit kiinnostavat paljon. Laitan kuitenkin Ulla-Lena Lundbergin, joka onnistui sytyttämään uudestaan rakkauteni kotimaiseen romaanikirjallisuuteen. Finlandia-voittajaksikin kohonnut Jää (2012) oli ensimmäinen Lundbergilta lukemani kirja. Tällä hetkellä yöpöydällä on Marsipaanisotilas (2001). Hyllystäni löytyy myös Kuninkaan Anna (1982), jonka uusittu painos sisältää myös Kökarin Anna (1984) -teoksen. Lundbergissä viehättää erityisesti lauseen varmuus ja tekstin soljuvuus; hänen kielensä on virtaavaa kuin vesi.

Teidän vuoronne. Minkälainen on teidän nimistänne muodostuva kirjainjono?

SEURAA KALENTERIKARJUA – Instagram: @kalenterikarju | Snapchat: kalenterikarju | Facebook | Bloglovin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.