Päiväkirja: Uusia juttusarjoja

IMG_9739

Rakas päiväkirja. Päätin tänään, että selkeytän hieman Kalenterikarju-blogiani. Olen itse niin järjestyksen mies tietyissä asioissa (nyt ei puhuta siis siivoamisesta), että koin itselleni mieluisaksi järjestää bloggaamistani muutaman juttusarjan alle. Vapaata vellomista ja yksittäisiä (pidempiä ja analyyttisempiä) ajankohtaisjuttuja tulee olemaan blogissa jatkossakin (vrt. Kuinka rakentaa täydellinen lenkkisoittolista?, Miksi en ole hylännyt Spotifyta?, I love SuomiLOVE), mutta ajattelin, että luomalla (asteen lyhyempiä) selkeästi strukturoituja juttusarjakokonaisuuksia, varmistan, että blogitekstejä tulee helpommin ulos jatkossakin.

Päiväkirja (lifestyle/musiikki)

Ensimmäinen uusi osio on nimeltään Päiväkirja. Toisin kuin tämä ensimmäinen löpötys uusista juttusarjoista, tulee Päiväkirjan alla vastaisuudessa olemaan nimensämukaisesti pohdintaa omasta elämästä, identiteetistä, yhteiskunnasta, uutisista, tasa-arvosta, miehenä olemisesta, rakkaudesta ja vastaavasta. Periaatteessa Päiväkirja-osion alle olisi voinut laittaa jo postaukset Olemisen sietämätön vaikeus ja Sininen hetki Uunisaaressa. Vahvalla lifestyle-kulmalla mennään siis Päiväkirjassa!

Lista (lifestyle)

Lista on yksi Kalenterikarju-blogin neljästä uudesta postaussarjasta. Lista-juttusarjan idea syntyi välillä pakonomaiseksikin yltyvästä tarpeestani listata ja järjestää asioita eri laatikoihin ja kategorioihin. Ja siis minä suorastaan RAKASTAN asioiden listaamista! Oma välillä todella kiireinenkin arkeni pyörii käytännössä erilaisten to-do-listojen ympärillä (”vie Milla Rumi Radio Helsinkiin, soita Johanna Kurkelalle, lähetä sähköpostia Ylelle” tai ”käy kaupassa, hae pyykit, muista tiskata, maksa nettilasku”). Lista-nimisessä juttusarjassa minä siis listaan sydämeni kyllyydestä erilaisia asioita: huonoimpia scifi-leffoja, parhaita 90-luvun teinileffoja, lempijuustojani, Helsingin parhaita kirppiksiä, lempinäyttelijöitäni, parhaita ruotsalaisia poplevyjä 2010-luvulta, totaalisen mancrushin aiheuttavia miesnäyttelijöitä… you name it!

Tsekkaa ensimmäinen osa täältä.

Viisi kovaa (musiikki)

Viisi kovaa on Kalenterikarju-blogin uusi juttusarja, jossa tarkastellaan säännöllisin väliajoin viittä Kalenterikarjuun erityisen vaikutuksen tehnyttä uutuusbiisiä. Pyrin esittelemään biisit ensisijaisesti musiikkivideomuodossa, mutten sulje jatkossa pois Soundcloud- tai Bandcamp-upotusten mahdollisuutta. Ensimmäisessä osassa kuullaan viittä ulkomaista uutuutta, mutta jatkossa luvassa on myös kotimaista tuotantoa. Kappaleet eivät tule edustamaan mitään tiettyä genreä tai tyylisuuntausta, vaan kaiken keskiössä ovat yksinkertaisesti päräyttävät biisit. Oletko tehnyt aivan törkeän hyvän biisin? Hienoa! Lähetä linkkiä ja saatat vielä nähdä kappaleesi blogissani: kalenterikarju@rosvot.fi. Tsekkaa ensimmäinen osa täältä.

IMG_0152

Epäuskoinen ilmeeni kun kerroin itselleni, että julkaisen tänään peräti kolme postausta.

Niin että  tällaista maanista postaustahtia sitten tänään. Tällaisen kirjoittamisurakan jälkeen luulen, että lenkki voisi tehdä hyvää Kalenterikarjullekin. Mukavaa lapsen oikeuksien päivän loppua kaikille!

SEURAA KALENTERIKARJUA – Instagram: @kalenterikarju | Snapchat: kalenterikarju | Facebook | Bloglovin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.