Joulukalenteri – Fanitan: The Hearing ja Owen Pallett

Kuva: Nelli Palomäki

Rosvojen joulukalenterin neljännen luukun kunniaksi pureudutaan Kalenterikarjussa tänään jälleen uuteen postaussarjaan, joka kantaa nimeä Fanitan. Fanitan-sarjan idea on simppeli: artisti kertoo suhteestaan fanittamaansa artistiin. Ensimmäisenä vieraana sarjassa kuullaan The Hearingia eli Ringa Manneria (joka on tuttu myös Pintandwefall-yhtyeen riveistä) ja hänen fanituksen kohdettaan Owen Pallettia, joka musisoi tänä vuonna ilmestyneen In Conflict -albuminsa tiimoilta myös Tavastialla sunnuntaina 7.12.2014.

1. Minkälainen fanitushistoria sinulla on?

– Mä oon panostanut intensiteettiin enemmän kuin lukumäärään. Nuorempana mulla oli kolme fanituksen kohdetta: Spice Girls, Michael Jackson ja Queen. Oli jotain muitakin, mutta nuo oli kovimmat. Ehkä kovin oli kuitenkin Queen. Ostin jossain vaiheessa kaikki niiden levytkin. Okei, ostin mä Spaissareidenkin tai kaksi oikeastaan, koska yksi levyistä oli äänitetty kasetille. Queenin musiikin lisäksi parasta bändissä oli Freddie Mercuryn hampaat. Ne oli jättimäiset. Freddie muokkasi paljon mun kauneusihanteita ja teininä fiksoiduin vahvasti siihen. Mä jopa kirosin sitä, että elin väärässä ajassa, eikä mulla ollut mahdollisuuksia tavata ikinä Freddietä.

2. Minkälaisia tekoja olet tehnyt fanittamisen nimissä?

– No, kerran hankin osittain pöllityillä rahoilla täyden albumillisen Spice Girls -valokuvia ja tikkaritarroja – siis niitä, joissa oli oma persikanmakuinen tikkari ja jossa oli purkka keskellä. Lopulta kuitenkin hävetti niin paljon, että heitin koko kansion menemään.

3. Minkälaisia faneja sinulla on ja oletko saanut faneiltasi lahjoja?

– Mun isä on ainakin ihan järjetön fani. Sillä on autossa pelkästään mun levy. Hirveät paineet tehdä seuraavaa levyä, että saa sille uutta musiikkia autoon! Mun fanit on todella rohkaisevia. Keikoilla saattaa kuulua ”You’re doing great!” tai joku tulla kiittelemään keikan jälkeen. Ne on kannustavia tyyppejä. Fanilahjoja? Oon saanut kotiin kerran fanikirjeen. Se oli kyllä osoitettu Cute Pintille. Lavalle on kerran lentänyt myös pehmolelu. Lasketaanko sitä, koska se oli tutulta tyypiltä?

4. Fanitat itse Owen Pallettia. Mikä hänessä vetoaa sinuun?

– No kun se on niin ihana! Se on ihan älyttömän musikaalinen ja taitava. Sen soolojutuissa tuntuu, että pääsen toisen ihmisen aivojen sisään ja Owenilla on tosi kauniit aivot. Ja se tekee runollista musiikkia. Vetoaa siis muhun. Mulla on myös vähän tapana ihastua homoihin. Ehkä se Queen-juttu on myös… Tosin nyt Owenilla on parta, enkä ole varma pidänkö siitä.

https://www.youtube.com/watch?v=xdx7JymXc_A

5. Oletko nähnyt Owen Pallettia livenä?

– Kyllä. Manchesterissa heinäkuussa 2014. Olin ärsyyntynyt siitä, kun rupesin fanittamaan Owenia, se oli ollut jo keikalla Kuudennella Linjalla ja Flowssa eli ihan mun naapurissa, enkä mä ollut tiennyt koko tyypistä. Kun In Conflict -kiertueen päivämääriä julkistettiin, Suomi ei ollut aluksi kai listalla. Se harmitti. No, oltiin sitten lomalla Manchesterissa ja satuttiin ostamaan kodittomalta tyypiltä keikkaflyereitä ja huomattiin niistä Owenin keikka. Keikka oli jo siinä vaiheessa alkanut ja lähdettiin heti kohti keikkapaikkaa ja löydettiin kuin löydettiinkin paikalle. Lämppäribändit oli vasta lopettaneet ja ehdittiin näkemään Owenin keikka alusta.

– Keikka oli todella hyvä. Paikka oli suunnilleen Semifinalin kokoinen, noin 150 henkilöä vetävä, eikä se ollut aivan täynnä. Luulin, että Owen soittaa koko keikan yksin, mutta jossain vaiheessa lavalle tuli myös kaksi tajuttoman kovaa muusikkoa. Keikkapaikassa oli hienot lintutapetit ja baaritiskin takana kaiuttimista tehty seinä.

6. Mikä on lempibiisisi ja albumisi Owenilta ja miksi?

– En oikein tiedä. Biiseistä tuli ensiksi mieleen Heartland (2010) -levyn E Is For Estranged. Sen lisäksi In Conflictilta The Sky Behind The Flag. E Is For Estranged oli varmaan ensimmäinen Owen Pallettin kappale, jonka rekisteröin. Siinä on liikkis valssitahti ja musta tuntuu, että se vaan pyyhkii mun yli – vie mut mukanaan. Final Fantasy -nimellä tehtyjä levyjä en ole kuunnellut niin paljon. Heartland on lempilevyni toistaiseksi, vaikka onhan In Conflictkin hyvä.

7. Onko jotain tähtihetkeä, johon Owen fanituksesi kiteytyy?

– No, otin heinäkuussa Owen Pallettin suunnitteleman tatuoinnin ja pyysin häneltä samalla nimmarin. Haluan alleviivata, etten ole mikään psykofani, vaan olin Manchesterissa lomalla ja satuin huomaamaan, että hän oli siellä keikalla. Mulla on sellainen juttu, että aina kun heitän keikan uudessa maassa, otan matkalta muistoksi tatuoinnin ”merimieshihaani”. Idea lähti siitä, että kun passiin ei saa enää leimoja, leimaan sitten kättäni. Manchesterin keikan jälkeen menin juttelemaan Owenille. Owen kuunteli ystävällisesti ja nyökkäili välillä maaniselle monologilleni. Kun kysyin, voisitko piirtää seuraavaa tatuointiani varten yksisarvisen hän vastasi ilmekään värähtämättä vain ”sure” ja piirsi kuvan. Saa nähdä uskallanko mennä juttelemaan Owenille, kun se tulee Tavastialle. Liput on jo, totta kai.

Owen Pallettin suunnittelema yksisarvistatuointi Ringa Mannerin kädessä.

Owen Pallett keikalla Tavastialla sunnuntaina 7.12.2014.

SEURAA KALENTERIKARJUA – Instagram: @kalenterikarju | Snapchat: kalenterikarju | Facebook | Bloglovin