En tiedä mitä menetän jos jään

Murroksessa

– Voisitko kuvitella kirjoittavasi myös lifestylempää materiaalia blogiisi?
– Voisin.

Kävimme tyttöystäväni kanssa lauantaina Tallinnassa. Matkan perimmäinen tarkoitus oli käydä koeistumassa Oot-Oot Studion Cosmo-sohvaa, mutta samalla tuuletimme aivojamme arjesta. Vaeltelimme vapaina jäätelöiden kanssa Puu-Vallilaa muistuttavan Kalamajan kaupunginosassa, söimme kanakebabia ja punajuurifalafeliä Telliskiven Tsuh Tsuhissa. Pikainenkin vaihtelu kotoarkeen toi yllättävän paljon poweria loppuviikonloppuun.

Totta se on: vaihtelu virkistää. Lisäksi totena kirjattakoon: ainoa pysyvä on muutos.

Kuten olette ehkä huomanneetkin, Kalenterikarju-blogi on elänyt jo jonkin aikaa murroskautta. Musiikin lisäksi on kirjoiteltu ties mitä leffatärppejä Docpointiin, vinkattu kevään 2016 kiinnostavimpia kirjoja ja elokuvia. On näpytelty kirja-arvioita Jeff VanderMeeristä, Haruki Murakamista ja Takashi Hiidestä. Skrivailtu #pojatkinlukee-kampanjasta #minunhyllyni-postauksineen. Digitaalisuuskin aiheena on näköjään ruvennut nostamaan päätään blogissa. Viime viikolla kirjoitin digitaalisesta tulevaisuudesta ja aiemmin toukokuussa lukemisen ja kirjojen tulevaisuudesta. Hups.

Niin. Mitäpä sitä kiertelemään. Olen muuttamassa. Tai siis en minä – blogini on. En tiedä vielä tarkkaan minne tai milloin, mutta näin on tapahtumassa. Lähiaikoina selviää. Rosvot-portaali kattaa allensa 19 musiikkiblogia. Tänä vuonna on tuntunut siltä, ettei minun blogini ole enää musiikkiblogi. Tai on se sitäkin, mutta en haluaisin sen olevan ainoastaan sitä.  Musiikki ei ole enää se, jonka haluan muodostavan blogini pääsisällön (tähän kohtaan Sannin Me ei olla enää me).

Vika ei siis ole sinussa, vika on minussa. Olen muuttunut. Tai kai sekin on jatkunut jo pidempään. Ryöminyt ihon alla ja pyrkinyt pintaan. Instagramissani ja Snapchatin puolella muutos on näkynyt pidempään: hampurilaisia Treffipubissa, selfieitä ja jotakin asukuvia muistuttavia ontuvia kontrapostoja. Harvemmin kai mitään musiikkiin liittyvää. Paljon on näkynyt sitä lifestyleä.

Lifestyle on vaatinut ja vaatii minulta tällä hetkellä pieniä ekstrapanostuksia. Aivan kuten aina muuttaessa, ensin on luovuttava tarpeettomasta roskasta. On siivottava. Purettava ja rikottava vanhoja rakennelmia. Lisäksi pitää miettiä uuden asunnon tarpeita. Pitää mittailla ja saada siihen lifeen vähän sitä styleä. Tässä tapauksessa on tarpeen ostaa kamera ja kuvankäsittelyohjelma. Esimerkiksi. Paljon uusia asioita on opeteltava, mutta ennen kaikkea on muistettava olla rohkea. Mutta minä olenkin rohkea – pakkaan jo muuttolaatikoita, sillä en tiedä mitä menetän jos jään.

Sun päässä ikuiset lapset
Tahtoo juosta niin kauas kuin jaksaa
Muistat taistella painovoimaa vastaan kynsin ja hampain
Kun rakennelma on valmis voit taas purkaa ja rikkoa kaiken
Aamu piirtää sun ääriviivat pystyyn jääneisiin seiniin

SEURAA KALENTERIKARJUA – Instagram | SnapchatYoutube | Twitter