25 suomalaista tubettajaa, jotka ansaitsisivat enemmän huomiota videoilleen (osa 1/5)

Youtube

Jos olet seurannut tubea edes ajoittain toisella silmälläsi, tiedät todennäköisesti keitä ovat Lakko, HerbalistiEddspeaks, Mariieveronica, Soikku ja Mmiisas. Jos molemmat silmäsi ovat olleet auki, olet myös selvillä siitä keitä ovat Tume, Pernilla BöckermanDeata, MansikkkaArttu Lindeman, Mona Ilona, Jaakko Parkkali, Pinkku PinskuTeamarika, PapananaamanaaGMentaalisavuke, AnnikaMikael Sundberg, Groupblog ja Hermanni. Tässä postaussarjassa nostan framille 25 valtavirtaväestölle tuntemattomampaa tekijää, jotka jokainen duunaavat omannäköistään laadukasta sisältöä ja ansaitsisivat ehdottomasti tulla noteeratuiksi laajemminkin.

1. TIMO WILDERNESS

Kanavatilaukset: 16 396
Videoiden määrä: 68
Sosiaaliset mediat: Facebook | Twitter | Instagram

Timo Wilderness. Timo saattaa olla monelle tuttu parin vuoden takaisesta Alaston matka -matkailusarjasta (2013). Timon omalla Youtube-kanavalla on nähty upeiden matkavideoiden lisäksi roskia, kierrätystä ja dyykkausta tutkiva Trash-sarja, komediallisia elementtejä dokumentaariseen suomalaisuuden havainnointiin yhdistelevä WTF (Welcome to Finland) sekä muun muassa tosielämän versio Sian Chandelier-biisistä. Timon kanavassa kiinnostavaa on kokonaisvaltaisesti laadukas ja loppuun saakka pohdittu paketti. Harmittavana kääntöpuolena tosin on se, että videoita ilmestyy (ainakin omaan kulutustahtiini verraten) hieman verkkaisesti.

https://www.youtube.com/watch?v=cmnuwtD0L-E

2. ALEKSANTERI HAKANIEMI

Kanavatilaukset: 12 086
Videoiden määrä: 181
Sosiaaliset mediat: Facebook | Twitter | Instagram | Snapchat

Aleksanteri Hakaniemi on ehtiväinen nuori mies: hän tubettaa, toimii YLE Folkin kuraattorina ja tekee aktiivista uraa musiikin parissa – Allu on Evelinan dj ja soittaa Reino Nordinin bändissä. Hakaniemi on tullut tutuksi dailyvloggaajana, mutta kuten KOI:n Temppeli-biisistä tehty cover-video viimeistään osoitti, on Aleksanterilla ehdottomia valmiuksia musiikin puolella. Tämän huomasi hiljattain myös Sony Music, jonka kanssa monilahjakkuus solmi viime viikolla levytyssopimuksen. Aleksanterin kanavalla parasta on arjen kuvaaminen ja miehen itseironisuuteen taipuva vitsailu.

3. JESSE BRAUN

Kanavatilaukset: 14 664
Videoiden määrä: 41
Sosiaaliset mediat: Twitter | Instagram | Snapchat

Jesse Braun tekee arkisen leppoisia videoita omasta arjestaan. Jessen kanavalla on nähty muun muassa skeittilaudan laakereiden vaihtamista, MyWeek-videoita, eräjormailua Helvetissä, laitetestailua ja sipsikone. Rento ja jopa maleksiva ote yhdistettynä erittäin tyylikkäästi kuvattuihin ja editoituihin videoihin saa katsojan tuntemaan olonsa todella kotoisaksi keskimäärin 10-minuuttisten episodien äärellä. Sopii erityisesti heille, jotka etsivät hieman aikuisempaa tatsia tubevideoista.

4. JAAKKO KESO

Kanavatilaukset: 513
Videoiden määrä: 43
Sosiaaliset mediat: Facebook | Twitter | Instagram | Snapchat

Jaakko Keso on Aleksanteri Hakaniemen tavoin yksi YLE Folkin kuraattoreista. Musiikkikytkösten sijaan Jaakko on erityisen kiinnostunut yhteiskunnasta ja ilmiöistä, ja Jaakko kuvaakin omaa kanavaansa ”journalistiseksi videoblogiksi”. Keson kanavassa ilahduttavinta on hänen intonsa omaan tekemiseen ja asioiden tutkimiseen. Jaakon videoita tupsahtelee välillä YLE Areenankin puolelle – kannattaa käydä tutkimassa Burma-päiväkirjat -matkailusarja. (Suosittelen tarkastamaan yllä esitellyn lisäksi varsinkin Mihin suuntaan tubetus on menossa? -videon, jonka 2.04 -paikkeilta alkava teinipoikien Tubeconissa tehty lyhyt mutta tiukka haastattelu on yksi suomituben pieniä helmiä.)

https://www.youtube.com/watch?v=EXkKN9j95nc

5. PAULETTE

Kanavatilaukset: 3 216
Videoiden määrä: 50
Sosiaaliset mediat: Snapchat | Instagram

Paulette-kanavan takaa löytyy 23-vuotias valokuvaaja Paula. Pauletten videot ovat esteettisesti harkittuja, voimakkaan visuaalisia ja jopa runollisia kuvia hänen omasta arjestaan. Pauletten kanavalla käydään ystävän kanssa kirppiksellä, fiilistellään uusia hiuksia kampaamossa tai vietetään joulua etukäteen mutta tutustutaan myös esimerkiksi animaatioiden tekemisen maailmaan. Suosittelen lämpimästi tarkastamaan myös Paulan Instagramin – erinomainen fiidi!

KETKÄ SUOMALAISET TUBETTAJAT ANSAITSISIVAT MIELESTÄSI ENEMMÄN HUOMIOTA VIDEOILLEEN JA MIKSI? KOMMENTOI TEKSTIBOKSIIN.

SEURAA KALENTERIKARJUA – Instagram | Periscope | Snapchat: @kalenterikarju | Youtube | Twitter 

Avainsanat: , ,