10 odotetuinta ulkomaista albumia 2016

Näyttökuva 2016-01-08 kello 0.15.23

Kas. Heti kun on kinkut sulateltu ja loppiaista juhlittu railakkaasti tuoreen ringetten maailmanmestaruuden ja jääkiekon nuorten maailmanmestaruuden tahdissa on hyvä palata perusasioiden eli musiikin äärelle. Viime vuoden luetuimpiin postauksiin kuulunut 20 odotetuinta albumia vuodelle 2015 saa nyt vuoden 2016 versionsa, joka on kaikkien onneksi jaettu tällä kertaa kahteen osaan (EDIT. Eli luehan myös sisarpostaus 10 odotetuinta kotimaista albumia 2016). Hämmentävää on se tosiseikka, että peräti neljä kymmenestä ulkomaisesta albumista poreili jo viime vuoden listalla, mutta julkaisuaikataulut ja huhut elävät. Pitemmittä puheitta – tässä Kalenterikarjun 10 odotetuinta ulkomaista albumia 2016, s’il vous plaît!

10 ODOTETUINTA ULKOMAISTA ALBUMIA 2016

10. RIHANNA: ANTI

Julkaistujen sinkkujen (FourFiveSeconds, American Oxygen ja Bitch Better Have My Money) perusteella Rihannan Anti-albumista on tulossa todella kiinnostava paketti. Päivämäärää vuoden 2012 Unapologetic-levylle ei vielä ole, mutta kiertue starttaa helmikuussa. Ehkä siis alkuvuodesta?

9. ED SHEERAN: TBA

X-albumillaan (2014) kertarykäyksellä megasarjaan noussut Ed Sheeran valmistelee paraikaa kolmatta albumiaan ja viettää sometaukoa. Eiköhän ainakin maistiaisia kolmannelta levyltä kuulla vielä vuonna 2016 – ehkäpä jopa koko albumillinen?

8. JAMES BLAKE: RADIO SILENCE

Brittiläinen soulahtavaa dubstepiä esittävä kultakurkku James Blake nousi kaikkien indiehipsukoiden huulille vuosien 2010 ja 2011 taitteessa tai viimeistään silloin, kun esikoisalbumi James Blake (2011) ilmestyi kauppain hyllyille. Mainio Overgrown seurasi vuonna 2013. Viimeisimpänä kuultu kokeellisempi 200 Press -EP oli kiinnostava välityö ja henkistä paluuta uran alun eepeilysoundeihin. Kolmas levy, Radio Silence, piti ilmestyä jo viime vuonna. Ehkä tänä vuonna?

7. RUN THE JEWELS: RUN THE JEWELS 3

El-P:n ja Killer Miken muodostama Run The Jewels julkaisee tänä vuonna Run The Jewels (2013) ja Run The Jewels 2 (2014) -albumiensa jatkeeksi kokopitkän nimeltään – wait for it – Run The Jewels 3.

6. MACKLEMORE & RYAN LEWIS: TBA

Macklemore & Ryan Lewisin Downtown oli mielestäni viime vuoden parhaimpia biisejä. Macklemore on vihjaillut, että tulevalla toisella levyllä tullaan kuulemaan Led Zeppelin, The Beatles, Queen (vrt. Downtown) ja Pink Floyd -vaikutteita. Pohdin edelleen pitäisikö hankkia liput Tukholmaan 8.3., kun duo esiintyy Ericsson Globella.

5. KANYE WEST: SWISH

Kanye Westin edellinen albumi, Rick Rubinin tuottama Yeezus (2013), lukeutui julkaisuvuotensa kiitellyimpiin albumeihin. Sittemmin on kuultu Paul McCartneyn ja Rihannan kanssa tehty tammikuussa tipahtaneet FourFiveSeconds ja Paul McCartneyn kanssa esitetty Only One. Helmikuussa Saturday Night Live 40th Anniversary Specialissa taas kuultiin uusi kappale Wolves, jolla vierailevat Vic Mensa ja Sia. Jossakin vaiheessa uutisoitiin tulevan seitsemännen albumin kantavan nimeä So Help Me God, joka toukokuussa 2015 muuntui muotoon SWISH, ja uuden vuoden aattona Kanyen Soundcloud-tilille ilmestyi kappale nimeltä Facts. Unohdinko jotain? Vaiherikasta on ollut Kanyen julkaisupolitiikka, mutta toivottavasti albumi näkee päivänvalonsa vielä vuonna 2016. Saa nähdä löytyykö yksikään jo julkaistuista kappaleista albumilta.

4. SIA: THIS IS ACTING

Rakastan Siaa. Onneksi uusi This Is Acting -albumi julkaistaan jo 29. tammikuuta. Tarjotuista maistiaisista suurimman vaikutuksen on tehnyt toistaiseksi Alive, joka oli tarjolla muuan Adelen albumille. En tajua, miksei ottanut. Ihana kappale.

3. TOVE LO: TBA

Ruotsalaisen Tove Lon Queen Of The Clouds (2014) iskeytyi tajuntaani ehkä hieman jälkijättöisesti, mutta kappaleet kuten Habits, Stay High ja varsinkin jumalainen Talking Body ovat olleet ahkerassa kulutuksessa aivan viime aikoinakin. Pientä esimakua tulevasta antanee Influence-kappaleen demoversio.

2. BRUNO MARS: TBA

Bruno Marsin kolmatta albumia on saatu odotella jonkin aikaa. Vuoden 2012 ilmestyneen Unorthodox Jukebox -levyn seuraajasta tiedetään lähinnä se, että sen tuottajanpallilla istuvat Mark Ronson ja Jeff Bhasker. Toivon kovasti, että albumi ilmestyisi vielä vuonna 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=PmN9rZW0HGo

1. FRANK OCEAN: BOYS DON’T CRY

Frank Ocean. Viime vuoden ykkönen, tämän vuoden ykkönen. Boys Don’t Cryta on odoteltu ilmestyväksi heinäkuusta 2015 lähtien, mutta vielä emme ole saaneet mitään. Kehutun ensialbumi Channel Orangen (2013) jälkeen on kuultu vain Oceanin Tumblr-tilillä julkaistu Memrise (joka ilmestyi sinne lokakuussa 2014) ja huhuttu, että levyllä vierailisivat Hit-Boy, Tyler the Creator, Rodney Jerkins, Pharrell ja Danger Mouse. FADER uutisoi vastikään, että myös Rich the Kid olisi suuntaamassa studioon Frank Oceanin kanssa. Frank, täällä odotellaan levyä jo kovin malttamattomana!

Lisäksi uusia levyjä julkaissevat muun muassa seuraavat artistit: Lorde, The 1975, Lady Gaga, David Bowie, Tool, Red Hot Chili Peppers, U2, Metallica, Drake, Radiohead, Nine Inch Nails, Kent, PJ Harvey, Beck, Elton John, Haim, Charli XCX, Missy Elliott, Gwen Stefani, M.I.A., Deftones, Vampire Weekend, Animal Collective, MGMT, Band Of Horses, The Last Shadow Puppets, Ariana Grande, Sigur Rós, The xx, Chromatics, Charles Bradley ja Grizzly Bear.

SEURAA KALENTERIKARJUA – Instagram | Periscope | Snapchat: @kalenterikarju | Youtube | Twitter