Youtube: 10 faktaa minusta (tyttökaveri edition)

Tyttökaveri heitti faktat tiskiin.

SEURAA KALENTERIKARJUA – Instagram | Snapchat | Youtube | Twitter 

Avainsanat: , ,
Ei kommentteja

25 suomalaista tubettajaa, jotka ansaitsisivat enemmän huomiota (osa 3/5)

Jos olet seurannut tubea edes ajoittain toisella silmälläsi, tiedät todennäköisesti keitä ovat Lakko,HerbalistiEddspeaks, Mariieveronica, Soikku ja Mmiisas. Jos molemmat silmäsi ovat olleet auki, olet myös selvillä siitä keitä ovat Tume, Pernilla BöckermanDeata, MansikkkaArttu Lindeman, Mona Ilona, Jaakko Parkkali, Pinkku PinskuTeamarika, PapananaamanaaGMentaalisavuke, AnnikaMikael Sundberg,Groupblog ja Hermanni. Tässä postaussarjassa nostan framille 25 valtavirtaväestölle tuntemattomampaa tekijää, jotka jokainen duunaavat omannäköistään laadukasta sisältöä ja ansaitsisivat ehdottomasti tulla noteeratuiksi laajemminkin.

11. JUUSO S.

Kanavatilaukset: 104
Videoiden määrä: 24
Sosiaaliset mediat: Kotisivut | Twitter | Instagram

Edellisessä osassa esitellyn Eloavillen kanssa hieman samantyyppistä sisältöä tekee Berliinissä asuva valokuvaaja Juuso Santala, jonka Juuso S. -kanavalla puhutaan rennolla otteella myönteisen ajattelun puolesta, onnellisuudesta, stressinvähentämistekniikoista ja yrittäjän arjesta. Toisinaan hypitään kallioilta ja tutustutaan Berliinin hylättyihin paikkoihin. Monipuolisen kanavan kielinä toimivat sekä suomi että englanti.

12. MATTEPLAYS

Kanavatilaukset: 15 948
Videoiden määrä: 158
Sosiaaliset mediat: Instagram | Snapchat | Twitter

En ole aivan megasuuri pelikanavien ystävä, sillä pelaan itse melko vähän (ja koska haluatte tietää niin lähinnä Star Wars -aiheisia jedipelejä ja NHL14:sta Playstation 3:lla). Itse olenkin innoissani Matteplays-kanavan muusta sisällöstä: pelaavan tubettajan MyDaysta, ensimmäisen katsojan lähettämän paketin unboxaamisesta ja omien kuulumisten päivittelyä.

13. JENNI KURU

Kanavatilaukset: 4 961
Videoiden määrä: 35
Sosiaaliset mediat: Instagram | Twitter

20-vuotias Jenni Kuru tekee videoita omasta elämästään ihanan itseironisella tatsilla. Jennin tyylissä hienoa on se, kuinka hienoviritteisesti hän osaa rakentaa diipimpiä pohjavirtauksia omasta arjesta kertoviin videoihinsa. Jennin kanavalla pohditaan elämän keskeneräisyyttä, koulua, tulevaisuutta ja omaa someminää tajunnanvirtamaisen poukkoillen – silti punaisen langan säilyttäen. Viimeisin video on tullut kolme kuukautta sitten, joten videoiden ilmestyminen saattaa olla välillä verkkaistakin. Odottavan aika palkitaan.

14. SIELUNVELI

Kanavatilaukset: 9 260
Videoiden määrä: 9
Sosiaaliset mediat: Instagram | Snapchat | Twitter

Keskimäärin videon kuukaudessa julkaiseva Sielunveli eli Oliver kertoo omasta elämästään transmiehenä. Välillä hengaillaan Suvilahdessa musavideon kuvauksissa, toisinaan ollaan teatteritreeneissä ystävien kanssa. Oliverin videoissa pidän fragmentaarisesta kerronnasta, pienistä paloista ihmiselämässä. Jopa parjatut haastevideot kuten bromance tag muuttuu viihdyttäväksi Oliverin käsissä. Tykkään.

15. TANJAELVIIRA

Kanavatilaukset: 13 525
Videoiden määrä: 66
Sosiaaliset mediat: Instagram | Snapchat | Twitter

19-vuotias lahtelainen Tanjaelviira on yksi Demin tubettajista. Tanjaelviiran kanavalla kuvataan tekijänsä arkea: hengaillaan Oliver-kissan kanssa, käydään JVG:n Hartwall Arenan keikalla, puhutaan yksinasumisesta ja ns. lempparit-videoita. Tanjaelviiran videoissa viehättää se, ettei arkea siloitella liikaa – asiat eivät aina mene suunnitellusti kuten eivät oikeassakaan elämässä.

SEURAA KALENTERIKARJUA – Instagram | Periscope | Snapchat: @kalenterikarju | Youtube | Twitter 

Avainsanat: , ,
Ei kommentteja

Youtube: Q&A-video

KUVAAN YOUTUBEEN Q&A-VIDEON. HALUATKO KYSYÄ JOTAKIN MINULTA? LAITA VIESTI VIDEOON TAI TÄMÄN POSTAUKSEN KOMMENTTIKENTTÄÄN.

SEURAA KALENTERIKARJUA – Instagram | Snapchat | Youtube | Twitter 

Avainsanat: , ,
Ei kommentteja

25 suomalaista tubettajaa, jotka ansaitsisivat enemmän huomiota videoilleen (osa 2/5)

Youtube

Jos olet seurannut tubea edes ajoittain toisella silmälläsi, tiedät todennäköisesti keitä ovat JustimusfilmsLakko, HerbalistiEddspeaks, Mariieveronica, Soikku ja Mmiisas. Jos molemmat silmäsi ovat olleet auki, olet myös selvillä siitä keitä ovat Tume, Pernilla BöckermanDeata, MansikkkaArttu Lindeman, Mona Ilona, Jaakko Parkkali, Pinkku PinskuTeamarika, PapananaamanaaGMentaalisavuke, AnnikaMikael Sundberg, Groupblog ja Hermanni. Tässä postaussarjassa nostan framille 25 valtavirtaväestölle tuntemattomampaa tekijää, jotka jokainen duunaavat omannäköistään laadukasta sisältöä ja ansaitsisivat ehdottomasti tulla noteeratuiksi laajemminkin.

6. SAMI KOIVISTO

Kanavatilaukset: 24 079
Videoiden määrä: 126
Sosiaaliset mediat: Twitter | Instagram

19-vuotias Sami Koivisto on tuttu hahmo varmasti monelle enemmän tubea katsoneelle. Ensimmäinen video kanavalta löytyykin neljän vuoden takaa, jolloin kanava on vaihtunut kieleltään englannista suomeksi. Samin videoissa keskustellaan arkisesti esimerkiksi leffoista, omasta elämästä, Lontoon matkasta, kesäsuunnitelmista, pelataan ystävien kanssa Super Mariota ja juodaan TODELLA PALJON kahvia. Lisäksi Sami on kuvannut ja editoinut Tubetouria ja Lakon ja Herban boksia. Tänä vuonna hän on muun muassa Tubeconissa videotuottajana.

7. HAIMILA

Kanavatilaukset: 6 466
Videoiden määrä: 27
Sosiaaliset mediat: Twitter | Instagram | Snapchat

Laura Haimila lienee suurelle yleisölle tuttu NRJ:n juontajana, minkä lisäksi hän on työskennellyt radiossa uutistoimittajana ja tuottajana. Radiouran jälkeen someguru Haimila on muun muassa tehnyt sosiaalisen median markkinointia eri tapahtumille ja perustanut Haimila-tubekanavan. Haimilan vlogissa kurkistetaan kiireisen nuoren naisen elämään, ja tavataan muun muassa Irma-koira, käydään Antti Tuisku by Seppälä -malliston lanseerauksessa ja Sannin keikalla.

8. PUNAVIINIMARIA

Kanavatilaukset: 407
Videoiden määrä: 31
Sosiaaliset mediat: Blogi | Twitter | Instagram

Suomessa kirjavlogaaminen ottaa vasta ensiaskeleitaan. 21-vuotiaan Marian kanava Punaviinimaria onkin piristävä poikkeus, jossa esitellään tekijän kirjahankintoja, divarilöytöjä ja suosikkikirjoja. Välillä katsahdetaan myös tubettajan omaan elämään meikkivideoiden ja What’s in My Bag -tyyppisten videoiden muodossa.

9. TUURE BOELIUS

Kanavatilaukset: 49 165
Videoiden määrä: 21
Sosiaaliset mediat: Snapchat | Instagram

Tuure Boelius on varmasti monelle nuoremmalle tuttu Summerin juontajapestistään. 15-vuotias ulospäinsuuntautunut ja positiivinen Tuure harrastaa teatteria ja tanssimista. Kanavallaan hän päästää katsojan osaksi päiväänsä MyDay-videoillaan, näyttää mitä tapahtuu teatterin kulisseissa ja tekee yhteisvideoita ystäviensä kanssa.

10. ELOAVILLE

Kanavatilaukset: 644
Videoiden määrä: 22
Sosiaaliset mediat: Twitter

Eloaville-kanavan takaa löytyy 24-vuotias jyväskyläläinen Ville. Villen videoista paistaa läpi korkealaatuisuus niin kuvaamisen, käsikirjoittamisen kuin editoimisen saralla, tekijänsä intohimoisuus videoiden tekemistä kohtaan sekä loputon kiinnostus suomalaisen tubekulttuurin kehittämistä kohtaan. Eloaville-kanavan toistaiseksi suurin ja kaunein video on tähänkin mukaan embeddattu Virtuaalitodellisuus, jossa tutustutaan nimensä mukaisesti siihen mitä virtual reality tarkoittaa. Suosittelen Villen kanavaa lämpimästi kaikille seikkailusta, parkourista ja potentiaalisesti tulevaisuudessa +25v-asiasisällöstä kiinnostuneille.

KETKÄ SUOMALAISET TUBETTAJAT ANSAITSISIVAT MIELESTÄSI ENEMMÄN HUOMIOTA VIDEOILLEEN JA MIKSI? KOMMENTOI TEKSTIBOKSIIN.

SEURAA KALENTERIKARJUA – Instagram | Periscope | Snapchat: @kalenterikarju | Youtube | Twitter 

Avainsanat: , ,
4 kommenttia

25 suomalaista tubettajaa, jotka ansaitsisivat enemmän huomiota videoilleen (osa 1/5)

Youtube

Jos olet seurannut tubea edes ajoittain toisella silmälläsi, tiedät todennäköisesti keitä ovat Lakko, HerbalistiEddspeaks, Mariieveronica, Soikku ja Mmiisas. Jos molemmat silmäsi ovat olleet auki, olet myös selvillä siitä keitä ovat Tume, Pernilla BöckermanDeata, MansikkkaArttu Lindeman, Mona Ilona, Jaakko Parkkali, Pinkku PinskuTeamarika, PapananaamanaaGMentaalisavuke, AnnikaMikael Sundberg, Groupblog ja Hermanni. Tässä postaussarjassa nostan framille 25 valtavirtaväestölle tuntemattomampaa tekijää, jotka jokainen duunaavat omannäköistään laadukasta sisältöä ja ansaitsisivat ehdottomasti tulla noteeratuiksi laajemminkin.

1. TIMO WILDERNESS

Kanavatilaukset: 16 396
Videoiden määrä: 68
Sosiaaliset mediat: Facebook | Twitter | Instagram

Timo Wilderness. Timo saattaa olla monelle tuttu parin vuoden takaisesta Alaston matka -matkailusarjasta (2013). Timon omalla Youtube-kanavalla on nähty upeiden matkavideoiden lisäksi roskia, kierrätystä ja dyykkausta tutkiva Trash-sarja, komediallisia elementtejä dokumentaariseen suomalaisuuden havainnointiin yhdistelevä WTF (Welcome to Finland) sekä muun muassa tosielämän versio Sian Chandelier-biisistä. Timon kanavassa kiinnostavaa on kokonaisvaltaisesti laadukas ja loppuun saakka pohdittu paketti. Harmittavana kääntöpuolena tosin on se, että videoita ilmestyy (ainakin omaan kulutustahtiini verraten) hieman verkkaisesti.

2. ALEKSANTERI HAKANIEMI

Kanavatilaukset: 12 086
Videoiden määrä: 181
Sosiaaliset mediat: Facebook | Twitter | Instagram | Snapchat

Aleksanteri Hakaniemi on ehtiväinen nuori mies: hän tubettaa, toimii YLE Folkin kuraattorina ja tekee aktiivista uraa musiikin parissa – Allu on Evelinan dj ja soittaa Reino Nordinin bändissä. Hakaniemi on tullut tutuksi dailyvloggaajana, mutta kuten KOI:n Temppeli-biisistä tehty cover-video viimeistään osoitti, on Aleksanterilla ehdottomia valmiuksia musiikin puolella. Tämän huomasi hiljattain myös Sony Music, jonka kanssa monilahjakkuus solmi viime viikolla levytyssopimuksen. Aleksanterin kanavalla parasta on arjen kuvaaminen ja miehen itseironisuuteen taipuva vitsailu.

3. JESSE BRAUN

Kanavatilaukset: 14 664
Videoiden määrä: 41
Sosiaaliset mediat: Twitter | Instagram | Snapchat

Jesse Braun tekee arkisen leppoisia videoita omasta arjestaan. Jessen kanavalla on nähty muun muassa skeittilaudan laakereiden vaihtamista, MyWeek-videoita, eräjormailua Helvetissä, laitetestailua ja sipsikone. Rento ja jopa maleksiva ote yhdistettynä erittäin tyylikkäästi kuvattuihin ja editoituihin videoihin saa katsojan tuntemaan olonsa todella kotoisaksi keskimäärin 10-minuuttisten episodien äärellä. Sopii erityisesti heille, jotka etsivät hieman aikuisempaa tatsia tubevideoista.

4. JAAKKO KESO

Kanavatilaukset: 513
Videoiden määrä: 43
Sosiaaliset mediat: Facebook | Twitter | Instagram | Snapchat

Jaakko Keso on Aleksanteri Hakaniemen tavoin yksi YLE Folkin kuraattoreista. Musiikkikytkösten sijaan Jaakko on erityisen kiinnostunut yhteiskunnasta ja ilmiöistä, ja Jaakko kuvaakin omaa kanavaansa ”journalistiseksi videoblogiksi”. Keson kanavassa ilahduttavinta on hänen intonsa omaan tekemiseen ja asioiden tutkimiseen. Jaakon videoita tupsahtelee välillä YLE Areenankin puolelle – kannattaa käydä tutkimassa Burma-päiväkirjat -matkailusarja. (Suosittelen tarkastamaan yllä esitellyn lisäksi varsinkin Mihin suuntaan tubetus on menossa? -videon, jonka 2.04 -paikkeilta alkava teinipoikien Tubeconissa tehty lyhyt mutta tiukka haastattelu on yksi suomituben pieniä helmiä.)

5. PAULETTE

Kanavatilaukset: 3 216
Videoiden määrä: 50
Sosiaaliset mediat: Snapchat | Instagram

Paulette-kanavan takaa löytyy 23-vuotias valokuvaaja Paula. Pauletten videot ovat esteettisesti harkittuja, voimakkaan visuaalisia ja jopa runollisia kuvia hänen omasta arjestaan. Pauletten kanavalla käydään ystävän kanssa kirppiksellä, fiilistellään uusia hiuksia kampaamossa tai vietetään joulua etukäteen mutta tutustutaan myös esimerkiksi animaatioiden tekemisen maailmaan. Suosittelen lämpimästi tarkastamaan myös Paulan Instagramin – erinomainen fiidi!

KETKÄ SUOMALAISET TUBETTAJAT ANSAITSISIVAT MIELESTÄSI ENEMMÄN HUOMIOTA VIDEOILLEEN JA MIKSI? KOMMENTOI TEKSTIBOKSIIN.

SEURAA KALENTERIKARJUA – Instagram | Periscope | Snapchat: @kalenterikarju | Youtube | Twitter 

Avainsanat: , ,
6 kommenttia