Uusi löytö: Dave House

Olen jo pidempään pohdiskellut, miksei mikään uusi musiikki aina vain tunnu missään. Ehkä se johtuu siitä, että kaikki musiikki ei vain tunnu missään. Olen yrittänyt kuunnella kaikenlaista uutta, mutta kaikenlainen uusi on ollut jotenkin kovin puolivillaista (enkä nyt jaksa tässä mennä siihen, mitä puolivillaisella tässä mahdan tarkoittaa).

Yhtä kaikki tilanne on ollut tämä: olen kuunnellut musiikkia, jota olen kuunnellut intensiivisemmin joskus aiemmin. Eilen ja tänään siihen on siltikin tullut muutos. Kerron, miten.

Satuin eilen kuuntelemaan ruotsalais-suomalais-anglointialaista Timo Räisästä. Kämppis astui huoneeseen ja sanoi, että tästä tulee mieleen semmoinen lauluntekijä kuin Dave House. Sitten kuuntelin Dave Housea, ja sillä tiellä olen nyt.

House on Englannista, ja hänellä on tausta kaikenlaisissa punkbändeissä, ja hän ei ole julkaissut levyä sitten vuoden 2009, eikä hän ole kovinkaan tunnettu, mistä kertoo Facebook-sivun tykkääjien alle tuhantisen määrän lisäksi esimerkiksi se, ettei YouTube-upotuksia ole tarjolla mainittavastikaan. Hän kuitenkin on julkaissut kolme levyä, joista kaikki ovat Spotifyn perusteella erityisen hyviä, mistä kertoo vaikkapa se, että tällainenkin laulu siellä vain kaiken keskellä on, kakkoslevyn kolmosraitana.

Dave Housea käsitellään myös täällä sanoin, joita ymmärrän. Nimenomaan tutultahan tämä kuulostaa, eikä siinä ole mitään väärää, ja nimenomaan paremmilta asiat alkavat tuntua, eikä siinäkään ole mitään väärää.