Tänään kaikki on toisin, eli miksi Koria Kitten Riotin tulevaa levyä kannattaa odottaa

Koria Kitten Riotin kolmas levy Rich Men Poor Men Good Men ilmestyy ensi vuoden kymmenentenä päivänä, ja minusta sitä päivää on syytä odottaa, tai minun on ainakin syytä odottaa. Ei nimittäin ole mitään perusteita ajatella, että se levy olisi mitään muuta kuin todella hyvä. Yritän kertoa, miksi ei ole.

Levyltä on julkaistu nyt kaksi laulua, joista jälkimmäinen, Between a Pillow and a Soft Place, viime perjantaina. Panin singlejulkaisun merkille ohimenevästi saman tien, mutta laitteistollisten ja sijainnillisten syiden vuoksi ehdin kuunnella laulun ja katsoa laulun sisältämän videon vasta tänään, ja kuinka onnekasta se olikaan. Kuuntelin laulun ensimmäisen kerran tänä nimenomaisena maanantaina, jona kaikki on ollut selittämättömästi merkityksetöntä ja epäinnostavaa, eikä mitään tee mieli tehdä, ja joskus vain tuntuu siltä, eikä siitä tunteesta pääse eroon, paitsi jos se tunne unohtuu.

Koria Kitten Riot on onnistunut sekä tällä että edellisellä julkaisemallaan laululla aiheuttamaan toiveikkaan olon. Minusta se on yksi hienoimmista tunteista, mitä musiikilla voi aiheuttaa. Enkä edes tiedä, mistä on kyse. Varmaan näistä kaikista sointuyhdistelmistä ja näistä tietyistä säkeistä. Tarkemmin on vaikeaa määritellä, mutta otetaanpa esimerkki.

Kun tätä uutta kappaletta on kulunut 40 sekuntia, vastaan tulee säe, jossa lauletaan, että ”Things were all in order but it’s different today”, ja nyt on päässyt käymään niin, että aina, kun se säe tulee vastaan, säpsähdän, koska tänään on ollut juuri sellainen ”it’s different today” -päivä. Eikä se säe tietysti yksinään toimisi ollenkaan samalla ponnekkuudella, mutta kun se lauletaan juuri siinä kohdassa juuri sen sointukuvion päälle juuri siten, se kuulostaa hyvin hienolta. Hassua kyllä musiikkivideon siinä kohdassa Koria Kitten Riotin kitaristi katsoo kameraan erinomaisen hykerryttävästi, mistä seurasi eräänlainen hybridireaktio.

Ei se säe ehkä olisi toiminut ollenkaan samalla ponnekkuudella viime perjantaina, tai en voi tietysti tietää. Sen tiedän, että tästä laulusta olisin kyllä pitänyt paljon jo silloin, ja olisin varmasti pitänyt siitä säkeestäkin. Senkin tiedän, että pidän tästä laulusta paljon myös tulevaisuudessa, ja siitä säkeestä myös. Sitä paitsi laulussa on useita muitakin säkeitä, ja pidän niistäkin.

Nyt olemme siis tilanteessa, jossa tunnemme Koria Kitten Riotin tulevalta levyltä kaksi kappaletta, joista jälkimmäinen on tuossa yllä ja joista ensimmäinenkin oli tosi tosi hyvä. Lisäksi Youtubessa tuli vastaan tällainen katkelma, joka oikein kiusallisesti tarjoaa levystä tietyntyyppisen lyhyen maistiaisen ja joka ei anna tulevasta levystä yhtään sen huonompaa vaikutelmaa.

Odottavan aika on yksi kuukausi ja kahdeksan päivää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.