State, not the country – Georgian top 2 -bändit

Moi. Olen Georgiassa. Siksi olen ollut vähän hiljainen täällä. On ollut satunnaisia internetyhteyksiä. Nytkin on. Siitähän riippuu bloginpito: internetyhteydestä. Nyt on.

Koska olen Georgiassa, ajattelin upottaa tähän georgialaisten yhtyeiden musiikkia. Koska oikein mikään Georgian valtiossa tehty musiikki ei ole koskaan koskettanut minua tarpeeksi ja koska olen löyhien aasinsiltojen mestari, en anna Georgian laadun vaikuttaa. Tämä on siis lista Georgian top 2 -bändeistä. Lista, jossa on otettu huomioon kaikki maailman Georgiat.

1. R.E.M.

Yhdysvaltalainen R.E.M. on minusta ollut aina ihan kiva yhtye. Yhtye tulee Georgian Athensista, eli paikasta, joka on vähän kuin Ontarion London mutta eriniminen ja eri valtiossa. Ei R.E.M. minulle mikään rakkain yhtye ole ollut, mutta pidän heistä kokoelmalevy-tyyppisesti. Omistan heidän kokoelmalevynsä. Sillä on tämäkin laulu.

2. Of Montreal

Yhdysvaltalainen Of Montreal oli minusta kiva yhtye etenkin kesällä 2007, jolloin näin ne soittamassa helsinkiläisessä sittemmin jo kuopatussa Redrum-paikassa. Niinä aikoina päädyin kuuntelemaan runsaasti heidän silloin vastikään ilmestynyttä Hissing Fauna, Are You the Destroyer? -levyään. Myös of Montreal tulee Georgian Athensista, eli paikasta, joka on vähän kuin katsokaa tuosta yltä. Of Montrealissa on paljon jänniä asioita. Laulaja Kevin Barnes on asunut Oslossa. Hän on myös eräällä tavalla ilmeisen psyykkinen. Hissing Fauna, Are You the Destroyer? -levyllä on myös tämä kappale.

Näin idässä näitä kappaleita ei kuitenkaan (kaiketi) kirjoitettu. Terveisiä Zugdidista, joka ei ole Athens, Atlanta tai Tbilisi. Täällä on paljon Abhasiasta tulleita georgialaispakolaisia, koska tämä kaupunki on Abhasian lähellä.

Yhtään abhasialaista yhtyettä en kuitenkaan tiedä, eikä Abhasialla (kaiketi) ole kaimaa Yhdysvalloissa, joten jätän tämän tähän.