Little Green Cars ja tosi hieno poplaulu

littlegreencars-absolutezero

Maailmassa on paljon musiikkia. Musiikki on helposti saatavilla, koska käytössä on Spotify. Olen huomannut, etten kovin helposti innostu uudesta musiikista, vaikka kuinka sitä yrittäisin kuunnella. Olen nirso, ainakin musiikissa, ehkä eräillä muillakin elämänalueilla. Sillä onhan niin, että Spotifysta voi panna levyn soimaan, ja sitten levy alkaa soljua korviin huomaamatta.

Aina levy ei kuitenkaan ala soljua korviin huomaamatta. Joskus voi hätkähtää. Minulle kävi niin tällä viikolla. Sain ystävältäni vihiä yhdestä uudesta yhtyeestä, ja sitten aloin kuunnella sitä, ja kesti minuutti, ja olin myyty. Oli kyse alla olevasta laulusta.

Irlantilaisen Green Little Carsin tänä vuonna ilmestynyt debyyttilevy Absolute Zero alkaa kappaleella, jota olen siihen tutustumisen jälkeen kuunnellut niin, etten ole osannut oikeastaan kuunnella muuta. Harper Lee on jopa niin loistava avausraita, ettei edes tee mieli jatkaa muihin levyn kappaleisiin, vaikka ihan hyviä nekin ovat. Ehkä levy on vähän ylipitkä, mutta tässä yhteydessä se ei haittaa.

Muistan elävästi, kuinka aloin kuunnella kappaletta vähän matalin odotuksin. Ensitahdit olivat konventionaalista akustista kitararämpytystä, ja ehdin niiden kahden sekunnin ajan tietysti ajatella, että taas tätä. Mutta sitten alkoi laulumelodia. Kyynisyyteni alkoi hävettää.

Green Little Carsin debyyttilevyä voi kuunnella esimerkiksi Spotifysta.