Trygve Seim Sellosalissa

Norjaliassaksofonisti Trygve Seim toi kvartettinsa eilen Espooseen ja Sellosaliin. Kvartetti oli tuttu 2018 ilmestyneeltä Helsinki Songs – pianossa Kristjan Randalu, bassossa Mats Eilertsen ja rummuissa Markku Ounaskari.

Kaikki neljä ovat levyttäneet ECM:lle leadereina ja Seimin musiikkia voisikin kuvailla lähes tyylipuhtaaksi stereotyyppisen ”ECM vuonojazzin” edustajaksi kaikessa hillityssä viileydessään johon yhdistyy kansanmusiikkihenkinen melodinen lämpö. Jazzmuusikot eivät luonnollisesti stereotypioista perusta, mutta tämmöiset mielleyhtymät kertovat ilmaisun jotenkin ikonisesta hengestä. Seimin musiikissa on jotain hyvin tuttua ja turvallista ja sen sylissä voi vaivatta rentoutua ja nauttia. Seimin pehmeä vibraatto sai saksofonin laulamaan

Musiikin tyyliin sopi, että noin puolitoistatuntinen konsertti soljui lähes jatkuvana musiikin virtana yhtä loppupuolen spiikkiä lukuunottamatta. Seim antoi usein muillekin tilaa solisteina, erityisesti virrasta nousi soolollaan esiin basisti Eilertsen.

Nautinnollinen keikka ihmisenkokoista musiikkia.

  • Trygve Seim – tenori- ja sopraanosaksofoni
  • Kristjan Randalu – piano
  • Mats Eilertsen – kontrabasso
  • Markku Ounaskari – rummut