Tiistaijazzit Bar Favelassa: Mikko Innanen, Teppo Hauta-Aho, Simo Laihonen

favela_laihonen_hautaaho

 

Puhaltaja Mikko Innanen isännöi tällä kevätkaudella joka kuukauden ensimmäinen tiistai jazz-iltoja Töölön Bar Favelassa. Eilen lavalle nousi todellinen suomalaisen free jazzin super-trio kun Innanen sai seurakseen 60-luvulta asti maamme kontrabasistien kärkeen useammilla rintamilla kuuluneen Teppo Hauta-ahon ja rumpuihin Black Motorista parhaiten tunnetun Simo Laihosen. Teemana oli ”Nuotit jäi kotiin” eli vapaan improvisaation hengessä mentiin.

Komeaa jälkeähän siitä odotetusti syntyi kahden täysipainoisen setin verran. Innanen soitti paitsi baritoni-, altto- ja sopraanosaksofoneja myös lukuisia erilaisia huiluja soittimesta toiseen siirryttäessä tunnelman siirtyessä mukana hillitymmästä mystiikasta voimajazzin pauhuun. Hauta-aho sen sijaan otti paljon irti basson mahdollisuuksista huiluäänin, runsain jousen käytöin ja perkussiivisin rytminhakkauksin. Laihonen oli rumpujen takana parhaimmillaan vahvasti eläytyen ja monipuolista rytmiikkaa luoden.

Huimaa oli varsinkin lopuksi kyyti kun Hauta-aho loi pohjan vapaata d-kieltä paukuttaen ja Laihonen ja Innanen baritonilla pistivät menemään – ihanaa modaalista vapauden hekumaa. Tätä trioa kelpaisi kuunnella tulevaisuudessakin!

  • Mikko Innanen, saksofonit ja huilut
  • Teppo Hauta-aho, basso
  • Simo Laihonen, rummut