Teddy’s West Coasters: Volume 2

westcoasters_2

Teppo Mäkysen johtaman Teddy’s West Coastersin tarinan toinen osa on nyt ilmestynyt kesällä julkaistun Volume 1 n jatkoksi.

Meininki on samaa Yhdysvaltain länsirannikon coolin jazzin ja  kuusihenkisen puhallinsektion herkuttelua kuin ensimmäinen levy ja materiaali on bändin keikoilta tuttua, mutta levystä tulee vahvasti semmoinen tuntu, että West Coasters säästi parhaat palat ihan loppuun, sillä levy on ensimmäistä vahvempi paketti ja etenkin neljän biisin loppusuora joka alkaa Mäkysen omalla sävellyksellä Saviour, joka lienee koko paketin paras biisi, pakkaa hienoon pakettiin bändin lähes kaikki puolet. On Culver Loopin velmua henkeä joka saa hymyn suupieliin hieman leikkisällä yhteissoitollaan, Saviourin ylevää spiritual jazzia ja Out of This Worldin ja Neutran mieleen jääviä vahvoja teemoja.

Hienoja soolojakin kuullaan, totta kai. West Coasters on pehmeiden soundien bändi ja solisteina trumpetisti Jukka EskolaJukka Perko alttosaksofonissa ja klarinetissa, Ville Vannemaa baritonisaksofonissa ja Mikko Karjalainen flyygelitorvessa onnistuvat hienosti bändin hengen jatkamisessa läpi soolojen.

On sanomattakin selvää, että Mäkynen ja bassossa Antti Lötjönen pitävät svengin kulkemassa ja homman kasasassa, mutta kyllä luottomiestenkin työ aina maininnan ansaitsee.

Jussi Lampelan sovitukset ovat jälleen ratkaisevassa osassa. West Coastersin keskeisiä ominaispiirteitä ovat komeat puhallinharmoniat ja toimiva yhteissoitto eikä sovittajan panosta tämän soundin luomisessa tule aliarvioida.

CD-versio, joka tulee tälläkin kerralla myös LP-version mukana, tarjoaa taas lisäraitoja. Ykköslevyn Saddlebredistä saadaan ylimääräinen otto ja Saviourin epilogissa loppusoitoksi tunnelmoidaan porukalla – mukavia lisiä, mutta bonusraidan asemaan jäävät, LP päättyy napakasti Neutraan ja hyvä niin.

Uutta levyä myyvät Digelius (LP, CD) ja Levykauppa Äx (LP/CD). Sitä voi kuunnella myös Spotifysta.

  • Teppo Mäkynen – rummut
  • Antti Lötjönen – basso
  • Miika Jämsä – tuuba
  • Kasperi Sarikoski – pasuuna, lehmänkello
  • Mikko ‘Gunu’ Karjalainen – trumpetti, flyygelitorvi
  • Jukka Eskola – trumpetti, flyygelitorvi
  • Jukka Perko – alttosaksofoni, klarinetti
  • Ville Vannemaa – baritonisaksofoni