Sigurdur Rögnvaldsson’s Dark Forest – Horizon

Kitaristi Sigurdur Rögnvaldssonin Dark Forest kokoonpano on päässyt matkallaan toiseen levyyn asti. Ensimmäisellä levyllä kantavana teemana olivat nimen mukaisessa metsässä kohdattavat otukset, toinen levy luopuu tällaisesta konseptuaalisuudesta, mutta samanlainen kovaa paahtavan riffivetoisen instrumentaalirockin jonka melodioissa usein kuulee balkanmusiikin kaikuja ja toisaalta tunnelmallisemman fiilistelyn musiikillinen tyyli pysyy samana.

Soittokaverit ovat jazz-kuvioista tuttuja – saksofonissa Johannes Sarjasto, bassossa Eero Tikkanen ja rummuissa Ville Pynssi ja vaikka rytmipuolella ei varsinaisesti svengailla niin avoimin korvin kuuntelevaa jazzdiggaria miellyttää paikoin erittäinkin mehukas sooloilu. Erityisesti Sarjasto nousee komeasti lentoon muutamaan otteeseen – erityisesti Outburst on mehukas rock-asenteen ja vapaan saksofonitörinän liitto.

Kone käy nopeammissa biiseissä sen verran kovilla kierroksilla että hitaampien kappaleiden myötä välillä ajattelee, että pitikö sitä nyt turhaan ruveta hidastelemaan, mutta koskettaa se tunnelmointikin paikoin hienosti – Horizonin sooloilussa on sopivasti karvat pystyyn nostattavaa paatosta niin Rögnvaldssonin kitarassa kuin Sarjaston saksofonissakin.

Pimeässä metsässä on toisellakin levyllä jotain mukavalla tavalla villiä. Se jättää soittajille tilaa henkilökohtaiseen ilmaisuun eikä tunnu liian suunnitellulta. Metsäpoluilla voi aina tulla vastaan jotain yllättävääkin.

Uutta levyä saa julkaisija Eclipseltä tai Levykauppa Äxästä.

  • Sigurdur Rögnvaldsson  – sähkökitara, syntetisaattori
  • Johannes Sarjasto – saksofoni
  • Eero Tikkanen – basso
  • Ville Pynssi – rummut