Rosvot x Rockway – Jazzpossun rumpuseikkailut – Osa 1

Postaus toteutettu yhteistyössä Rockwayn kanssa.rockway

Nettimusiikkitunteja tarjoava Rockway otti taannoin yhteyttä Rosvoihin – olisiko meillä musabloggaajilla kiinnostusta tutustua Rockwayn nettioppitunteihin ja kiinnostusta löytyi toki usealta taholta. Keksin ehdottaa, että mitäs jos pannaankin pystyyn Rosvot-bändi, Rockway innostui tästä ja lupasi järjestää soittimetkin lainaan F-Musiikin kanssa yhteistyössä ja tässä sitä nyt sitten ollaan:

  • Jazzpossu-Pasi, rummut
  • All Ears-Mira, koskettimet
  • Alice&June-June, basso
  • Alice&June-Alice, ukulele (!)
  • Maitohotelli-Markku, sähkökitara

Lue lisää muista soittajista Rikospaikalta

Etenkin nuorempana on tullut soiteltua kaikenlaisia soittimia spontaanilta harrastuspohjalta. Ala-asteiässä kävin joitakin vuosia pianotunneilla, teininä soitin vaihtui kitaraan, lukiossa oli pientä bändiviritelmääkin mutta viimeiset parikymmentä vuotta on ollut hiljaisempaa – kitaraa ja bassoa joskus huvikseni kotona soittelen, piano on niin epävireinen ettei kehtaa soitella, puhallinosastoakin löytyy tenorisaksofonin verran mutta siitä lähtee semmoinen naapurien hermoja koetteleva mökä, että harjoittelu tyssäsi aivan alkeisiin kun ei laiska jaksa kotoa lähteä treenaamaan.

Rumpuja on tullut viimeksi soitettua muutamaa hajalyöntiä enemmän kauan sitten lukion musiikkitunnilla, sikäli kun Rock Band -peliä ei lasketa jota tuli aikanaan hakattua kohtuullisesti. Ajattelin etukäteen että varmaan vanhasta muistista jotain peruskomppeja irtoaa, mutta mistään todellisesta soittotaidosta ei voi puhua.

Joidenkin vuosien takainen tenorisaksofonikokeilu paljasti kaksi merkittävää estettä uuden soittimen opettelulle näin täysipäiväisen työntekijän näkökulmasta jolla muitakin harrastuksia on – soittotunneilla käyminen on hankalaa Keski-Espoon jylhissä metsissä asuvalle etenkin jos soittimessa on tenorifonin verran roudattavaa ja se että jaksaisi lähteä työpäivän päälle johonkin erilliselle treenikämpälle harjoittelemaan ihan uutta soitinta on lähes utopistista.

Rockway/Rosvot projekti tarjoaa kutkuttelevia mahdollisuuksia – soittimeksi järjestyi F-Musiikista Yamahan DTX522K sähkörummut  joita kehtaa paukuttaa kerrostaloasunnossakin, Rockwayn kautta oppitunnit järjestyvät kätevästi verkossa ja rikostovereiden ja säännöllisten blogipostausten kautta ehkä motivaatiokin pysyy yllä. Ehkä tässä vielä oppii soittamaankin!

rockway2

Rockwayn Tobiaksen toimitettua soittimet homma lähti käyntiin roudaripuolelta rumpusetin kokoamisesta. Tämä paljastui suurin piirtein koko iltapäivän projektiksi – sähkörumpupatteri on kaikkine liikkuvine osineen ja johtoineen keskiverto Ikea-huonekalua monimutkaisempi projekti. Ykkösellä kuitenkin kaikki meni kohdalleen ja ääniäkin alkoi kuulua heti kun piti. Ensimmäisessä varsinaisessa soittelusessiossa kuluikin tunti pari rattoisasti erilaisia äänimahdollisuuksia tutkien – melko laaja valikoima erilaista kilinää ja kolinaa irtoaa tästä setistä.

Sähkörumpujen tatsi ei tunnu hassummalta, ihan oikea soittamisen meininki siinä on – ei kai se sama ole kun ihan oikea rumpusetti, mutta ainakin omalta kohdalta espoolaisena kolopesijänä vaarimus treenata jossain kodin ulkopuolella tappaisi kyllä homman alkuunsa. Soittelu on mukavaa puuhaa – toivottavasti tästä bändistä nyt tulee jotain!

Projektin varsinaisten koetusten alkamisen olen jättänyt kesän festari- ja matkailusuman tuolle puolen – miten mahtaa käydä Rockwayn kurssien kanssa, pysyykö motivaatio yllä kun pitäisi tehdä jotain ihan järjestelmällisesti ja jaksaa harjoitellakin? Sarkaa on ainakin kynnettäväksi – erilaisia ja -tasoisia rumpukursseja löytyy Rockwayn tarjonnasta lähes kolmekymmentä, kussakin toistakymmentä lyhyttä oppituntia.

Tästä lisää blogissa tulevaisuudessa, päivityksiä rumpuopintojen edistymisestä on luvassa säännöllisesti.