Nuorten muusikoiden lupaava NIMBY soitti toisen keikkansa jaZZanti-sarjassa

Teemu Mustosen rummut avasivat NIMBYn setin

Nuorten muusikoiden kvartetti NIMBY on perustettu jo 2017, mutta eilen Laulumiesten juhlasalissa jaZZanti-sarjassa kuultiin yhtyeen vasta toinen keikka. Tämä huomioonottaen kuultiin kyllä todella ehjä ja kypsä kokonaisuus. Setin avasivat Teemu Mustosen rummut johon kohta liittyivät pianisti Juho Valjakka, saksofonisti Adele Sauros ja basisti Oskari Siirtola.

Kuten bändin esittelymateriaali kertoi, musiikki koostui sävelletyistä osista ja vapaasta ilmaisusta ja setissä hienointa olikin näiden erilaisten osien yhdistely niin että kokonaisuudesta muodostui komea kaari jossa oli hienosti dynamiikkaa – loppupuolella tunnelma kohosi jo aivan upeisiin korkeuksiin ja Sauroksen sopraanosaksofonin soitto oli tässä setissä parhaimmillaan.

NIMBYssä oli miellyttävää, että jazzin perinteitä ei oltu unohdettu eikä pelätty paikoin svengata. Yhdessä jaksossa bändi toi vahvasti mieleen Miles Davisin 60-luvun suuren kvintetin – erityisesti Valjakan piano ja Mustosen rummut toivat mieleen Herbie Hancockin ja Tony Williamsin, myöhempi sävelletty jakso sitten puolestaan muistutti 80-lukulaisesta jazzista.

Kaiken kaikkiaan NIMBYn setti oli poikkeuksellisen onnistunut ja täytyy vain toivoa, että tätä kokonpanoa kuullaan vielä tulevaisuudessakin.

NIMBYssä soittavat Juho Valjakka, Adele Sauros, Oskari Siirtola ja Teemu Mustonen
  • Adele Sauros: saksofonit
  • Juho Valjakka: piano
  • Oskari Siirtola: kontrabasso
  • Teemu Mustonen: rummut

NIMBY jaZZanti-sarjassa Laulumiesten juhlasalissa 20.10.2020