Nordic Triplen ulkomaiset vieraat: Hanna Paulsberg Concept & Soil Collectors

nordic_triple

Tänään lauantaina musiikkiteatteri Kapsäkissä juhlitaan nuorta pohjoismaista musiikkia. Suomalaisen Mopon seuraan liittyy kaksi muuta mielenkiintoista kokoonpanoa joilta on molemmilta ilmestynyt myös tänä vuonna uutta musiikkia, joten tutustutaan nopeasti illan vieraisiin näiden uutukaisten kautta.

Hanna Paulsberg Concept

Saksofonisti Hanna Paulsbergin johtama norjalasnelikko tarjoilee kolmannella levyllään Eastern Smiles kuulasta ja melodista jazzia Pohjois-Eurooppalaiseen makuun. Paulsbergin lyyriselle saksofonille Oscar Grönbergin piano tarjoaa abstraktimman kontrastin.

Levyllä yhdistyvät vaivattoman tuntuisesti korvalle miellyttävä pehmeys ja enemmän pureskelua vaativa kimurantimpi postbop-vääntö. Kunnianhimoista musiikkia jossa kuitenkin selvästi paistaa paikoin puhdas soittamisen ilo. Catalan Boyn hilpeä melodia esimerkiksi tuo illan keikkakaveri Mopon mieleen.

Levyä voi kuunnella Spotifyssa

  • Hanna Paulsberg, saksofoni
  • Hans Hulbaekmo, rummut
  • Oscar Grönberg, piano
  • Trygve Valdemar Fiske, basso

Soil Collectors

Ruotsalainen Soil Collectors on omaperäisempi tapaus. Sen musiikissa yhdistyvät vokaaliharmoniat, eteerinen pop, gospel, shamanistinen kansanmusiikki ja ties mikä muu.

Paikoin kaunista, paikoin väkevää – inhimillistä mutta kuitenkin mystistä. Bändiä voi lämpimästi suositella esimerkiksi Elifantreen ystäville.

Levyn etukäteissingle Windbird on kuultavissa Soundcloudista ja Spotifysta:

Tulevan Tah-Tay Leet’-Kah Lah levyn virallinen julkaisupäivä on 22.4., mutta koska ennakkokappale ennätti jo Jazzpossun käsiin niin sitä lienee keikalta saatavissa.

Levyn kahdeksan kappaletta ovat varsin väkeviä saagoja jotka saavat veden kielelle live-elämystä ajatellessa. Saattaa olla melkoisen vahvaa kamaa.

  • Hannah Tolf, laulu, elektroniikka
  • Isabel Sörling, laulu, elektroniikka
  • Jonathan Albrektson, rummut, syntetisaattorit, laulu

Bändiin on levytyksen jälkeen liittynyt myös neljäs jäsen rumpali Martin Öhman jota kuullaan myös Kapsäkin keikalla.

Lue lisää illan keikasta Kapsäkin sivuilta: Nordic Triple Kapsäkissä 2.4. kello 18 alkaen