Mopo Jazz Business-klubilla Putte’sissa

mopo_putte

Suosikkitrio Mopon edellisestä julkisesta esiintymisestä pääkaupunkiseudulla oli kulunut jo useampi kuukausi, joten ei ihme että Putte’s Bar and Pizzan alakerta täyttyi innostuneesta yleisöstä kun räväkkä ja sympaattinen trio saapui esiintymään Bassoradion Lauantaijatseista tuttujen DJ:iden Pierre Ringwald ja Heikki Hirsimäki isännöimään kuukausittaiseen Jazz Business klubi-iltaan.

Bändi saapui keikalle suoraan 16 koulukonsertin kiertueelta ja tiiviimpi keikkaputki kuuluikin rutinoituneena ja itsevarmana soittona jossa niin uusi kuin vanhakin materiaali puhkesi komeasti kukkaan. Monta Mopon keikkaa kuulleena voin sanoa, että tämä oli parhaasta päästä.

Setti lähti räväkästi toisen levyn nimikappaleella Beibe ja siitä Mopon matka jatkui välillä kovempaa hurjastellen ja välillä maisemareitillä rennommin kulkien noin tunnin pituisen setin verran. Vanhojen tuttujen biisien lisäksi kuultiin paljon materiaalia myös levyjen ulkopuolelta – saksofonisti Linda Fredrikssonin sävellys, Marokon keikkamatkalla tavatun muusikon mukaan nimetty  Mustafa toi settiin lähi-idän sävyjä, herkkä Sut muistan ainiaan tunteikkuutta ja YLEn Kulttuurin välikysymys -ohjelmaan syntynyt Oodi yhdessätekemiselle soi ylväästi.

Mieleen jäävien sävellysten lisäksi kaikilta kolmelta kuultiin erinomaisen mainioita otteita solisteina – varsinainen huippuunsa asti viritetty Mopo oli todella lavalla. Nautinnollista luovan musiikin juhlaa.

Seuraavassa levyprojektissa Mopo yhdistää voimansa laulaja-lauluntekijä Ville Leinosen kanssa joten tiedossa lienee hieman erilaista vibaa. Keikkakalenterista löytyy tulevia keikkoja tällä hetkellä vain ulkomailta – Mopo suuntaa ensi kuussa Meksikoon, mutta eiköhän kotimaan keikkojakin ainkin tulevan levyn tiimoilta tule.

Jazz Business -illat jatkuvat Putte’s Bar and Pizzassa kuukausittain ja kevään mittaan suunnitelmissa on muitakin live-settejä Pierren ja Heikin ensiluokkaisen tanssittavan levynpyörittelyn lisäksi. Tulevia tapahtumia voi seurata Jazz Business Facebook-ryhmässä.

  • Linda Fredriksson, saksofonit
  • Eero Tikkanen, basso
  • Eeti Nieminen, rummut