Laboratory: Oddarrang esitteli uutta musiikkia Lavaklubilla

oddarrang-lavaklubi

 

Oddarrang avasi eilen kolmen klubi-illan sarjan Lavaklubilla. Laboratory -nimikkeen alla vuonna 2007 ensimmäisen, tuolloin Jazz-Emmalla palkintun, ensilevynsä julkaissut viisikko esittelee ja kokeilee klubeilla uutta materiaalia vuoden lopulla äänitettävälle levylle.

Kaksisettisen illan ensimmäisessä setissä bändi – jossa normaalista poiketen sellossa, koskettimissa ja laulussa vieraili Osmo Ikosen tilalla mm. Elifantreesta tuttu Anni Elif Egecioglu – soitti edellisen In Cinema -levyn materiaalia. Levyn dynaamiset huippuhetket Self-Portrait ja The Sage toimivat vieläkin – mikäpä siinä, mutta kovasti teki jo mieli päästä kuulemaan uutta musaa.

Toisessa setissä saatiin sitten sitä uutta herkkua. Bändin peruselementit olivat paikoillaan – soundi tasapainoilee shoegaze/postrock-henkisen kaikuvan Lasse Sakaran kitarasoundin ja Lasse Lindgrenin jämäkän sähköbasson ja toisaalta sellon ja pasuunan akustisemman pehmeyden välissä – sähköisiä koskettimia ei säästellä, lähes kaikki jäsenet soittavat paikoitellen myös koskettimia.

Oddarrangin biisit ovat parhaimmillaan todella komeita ja kasvavia biisejä joissa on niin haurasta melodista kauneutta kuin tunteellista voimaakin – heikoimmillaan taas tasapaksumpaa ambienttia jamittelua. Nyt oltiin hieman enemmän kokonaisuutena voiton puolella, mutta ei ainakaan ensikuulemalta noussut pintaan ihan yhtä kovia hittistygejä kuin edellisillä levyillä parhaimmillaan – vähintäänkin kehityskelpoista materiaalia kuitenkin. Kovimmat värinät irtosivat kun sähköinen äänimatto ja akustisten soittimien kaunis melodiikka pääsivät lyömään kättä.

Mielenkiintoista kuulla ensi kuussa mitä laboratoriossa tapahtuu – tuleeko vain uutta materiaalia vai jatkuuko näiden aihioiden jatkokehittely.

  • Olavi Louhivuori, rummut, koskettimet
  • Lasse Sakara, kitara
  • Anni Elif Egecioglu, sello, koskettimet
  • Ilmari Pohjola, pasuuna, koskettimet
  • Lasse Lindgren, basso, koskettimet

Laboratory-klubit jatkuvat Kansallisteatterin Lavaklubilla 28.10. ja 16.12.