Katu Kaiku – Luna

Katu Kaiku -yhtyeen tarina alkoi jo kuusi vuotta sitten Kaisaniemen puistossa. Katusoitosta saksofonisti Adele Sauroksen, basisti Mikael Saastamoisen ja rumpali Erik Fräkin muodostaman trion tie eteni Suomen Young Nordic Jazz Comets -karsinnan voittoon 2015 ja omakustanteena julkaistuun ensilevyyn Tokyo / Kuopio vuonna 2016.

Suurin tyylillinen muutos nyt julkaisunsa saavaan kakkoslevyyn Luna on Saastamoisen vaihto sähköbassoon joka siirtää yhtyeen ilmaisua vähäeleisestä komero-avantgardesta modernin crossover musiikin suuntaan vaikkapa Cinematic Orchestran tai jopa Oddarrangin suuntaan. Sähköbasso nykyään varsin harvoin tarjoaa paljoa jazzille joka ei tietoisesti hae funk tai fuusio -soundia, mutta Saastamoisen sointuja ja arpeggioita hyödyntävä soitto jossa basso usein näyttelee myös sähkökitaran roolia toimii harvinaisen hyvin.

Sauros laajentaa ilmaisuaan saksofoneista huiluun ja lauluun Last Corals -kappaleella – laulu sujuu instrumentalistina tunnetulle muusikolle hyvin vaikkakin yksi laulubiisi instrumentaalilevyllä tuntuu hieman orvolta.

Kuitenkin verrattuna keikkoihin tämäkin levy jää lahjakkaalta kolmikolta melko vaisuksi ja vaatimattomaksi esitykseksi. Parhaimmillaan biisit alkavat tenhoavasti, mutta jättävät kaipaamaan post-rock henkistä crescendoa. Meteora ja 1000 Sails erityisesti lupailevat paljon, mutta levy jää vaille täysosumabiisiä ja kokonaisuus jää lattean tuntuiseksi.

Katu Kaiku kiertueella Suomessa huhtikuussa:

5.4. Nuijamies – Lappeenranta
6.4. Pannuhuone – Kuopio
8.4. Tiirikkala – Turku
10.4. Validi Karkia – Pori
11.4. Torvi – Lahti
12.4. Vanha Paloasema Bar – Oulu
13.4. Vastavirta – Tampere
20.4. Kulttuurikellari – Savonlinna
22.4. Tenho – Helsinki
23.4. Bar Ö – Turku
24.4. Juttutupa – Helsinki

Uutta vain LP:nä julkaistua levyä saa Levykauppa Äxästä.

  • Adele Sauros – saksofonit, huilu, laulu
  • Mikael Saastamoinen – sähköbasso, efektit
  • Erik Fräki – rummut, lyömäsoittimet, efektit