Kari Antila Karri Luhtala Organ Brothers – More

Kitaristi Kari Antilan ja urkuri Karri Luhtalan tiet kohtasivat opiskelun merkeissä Belgiassa jo toistakymmentä vuotta sitten. Nyt kaksi paljon ulkomailla uraa tehnyttä jazzaria ovat yhdistäneet voimansa Organ Brothers -projektissa jossa trion täydentää rumpali Tuomas Timonen.

Sähkökitaran ja Hammond-urkujen kohdatessa ei vahvaa groovea voine edes välttää ja rytmikästä herkuttelua sisältää myös trion ensilevy – Pori Jazzin yhteydessä julkaistu More.  Ote on moderni – henki huomattavasti enemmän viime vuosikymmenten Larry Goldings/Peter Bernstein kuin vaikkapa 60-luvun Jack McDuff/Grant Green.

Levyn kahdeksan raitaa ovat kaikki urkuveljesten omia sävellyksiä – viisi Antilalta ja kolme Luhtalalta. Muutenkin nämä levyn nimihahmot tuntuvat tasaväkisiltä voimilta joka tällaiselle triolle hyvin sopii. Hyvin esillä on myös rumpali Timonen joka pääsee näyttämään vähän napakampia funkahtavia otteita kun mitä häneltä on esimerkiksi HERDin riveissä kuultu.

Parhaimmillaan homma svengaa kuin se entinen hirvi kun kaikki kolme osallistuvat herkulilsen keitoksen kypsyttelyyn. Luhtalan It’s Working Again ja Antilan Seven Bunnies ovat levyn parasta antia joissa kaikki kolme pääsevät herkuttelemaan sooloissaan kihelmöivästi.

Tänä vuonna Organ Brothersia voi kuulla Suomessa livenä vielä 25.9. Lahden Jazztorilla. Uutta levyä saa varmasti keikalta ja myös tilaamalla tekijöiltä suoraan ainakin Facebookin kautta.

  • Kari Antila – kitara
  • Karri Luhtala – urut
  • Tuomas Timonen – rummut