Jazzpossun toukokuun 2019 soittolista

Kevään vaihtuessa kesäksi on ilmestynyt melkoinen määrä uusia noteeraamisen arvoisia levyjä joten kaksituntinen koostuu tälä kertaa puhtaasti uusista julkaisuista.

Muutama kotimainen vuoden huippujulkaisu on juuri nähnyt päivänvalon – Alexi Tuomarila Trion uutta levyä Sphere juhlistettiin jo April Jazzeilla, mutta nyt koko levy on kuunneltavissa ja vahvaa tavaraa onkin.

Timmion on julkaissut kitaristi Sami Linnan kvartetin uuden levyn – koko levyä ei vielä löydy suoratoistopalveluista, mutta viime kuussa lyhyenä 7 tuumaisena single-versiona tällä listalla kuultu Mode for Tomorrow on nyt tarjolla lähes 12 minuuttisena herkkupalana.

Vahvaa vääntöä tarjoaa Matti Salo Quartet. Kitaristi Salo itse ehkä vielä jazzpiireissä tuntemattomampi nimi, mutta kvartetin kolme muuta soittajaa – saksofonisti Sami Sippola, basisti Ville Rauhala ja lyömäsoittaja Janne Tuomi tunnetaan hyvin erikseen ja yhdessä Hot Heros -triona. Vähän vähemmän vapaaseen suuntaan Hot Herosista sijaitsee täkä Tetraktys -levyn julkaissut kvartetti, mutta on free vääntöäkin mukana.

Timo Lassyn ja Teppo Mäkysen odotettu duo-levy on tulossa kesäkuun 14. Uusi näytebiisi on Dark Cyan nyt kuultavissa. Julkaisutunnelmissa voi lähteä viikon päästä vaikkapa Tallinnaan – Lassy & Mäkynen bändinä We Jazzin ja Eckerö Linen jazzristeilyllä 8.6. Setit tiedossa menomatkalla Tallinnaan laivalla ja sitten Tallinnassa illalla Sveta Baarissa.

Muista kotimaisista julkaisuista noteerattalppm KAMA Kollektiv, Helsingissä vaikuttavan kitaristi Sigurdur Rögnvaldssonin soolopainotteinen levy Harmonic Tremor ja suomalaisten levy-yhtiöiden ulkomaisten muusikkojen julkaisuista We Jazzin julkaisema Terkel Nørgaard With Ralph Alessi.

Toisella puoliskolla uusia ja uudehkoja julkaisuja ulkomailta – vuoden Internetissä eniten suosiota niittäneisiin lukeutuvat erityisesti Greg Foatin library music-henkinen The Mage, trumpetisti Christian Scott aTunde Adjuah’n monipuolinen Ancestral Recall, uunituore Fire! Orchestran Arrival ja Shabaka Hutchingsin tähdittämän Suomessakin pariin kertaan nähdyn The Comet is Comingin Trust in the Lifeforce of Deep Mystery.

Avainsanat: ,